Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η άγνωστη γεωργιανή μαφία στην Ελλάδα

Η άγνωστη γεωργιανή μαφία στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τις διασυνδέσεις, το κοινό ταμείο και τα δεκάδες αιματηρά χτυπήματα 100 μεγαλομαφιόζων.

«Περίπου 100 ηγετικά μέλη της γεωργιανής και της ρωσικής μαφίας δίνουν εγκληματικό παρών στην Ελλάδα. Η χώρα μας αποτελεί τεράστια βάση του οργανωμένου εγκλήματος από την πρώην Σοβιετική Ενωση, από την οποία εκπορεύονται εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες ληστρικές επιδρομές κάθε χρόνο σε σπίτια, αλλά και το λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, τσιγάρων και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων στο παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα, χωρίς να το γνωρίζει, προκαλεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια δεκάδων χωρών από τρεις μεγάλες διεθνείς συμμορίες των επονομαζόμενων «κακοποιών του νόμου», οι οποίοι προχωρούν και σε «αιματηρή» βεντέτα μεταξύ τους, με δεκάδες φόνους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αχανείς ΗΠΑ ανησυχούν για τη γεωργιανή μαφία που φιλοξενεί μόλις δέκα μεγαλοκακοποιούς. Και η Ελλάδα κρύβει δεκαπλάσιο αριθμό χωρίς να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις…».

Το δίκτυο πληροφοριών

Σε αυτή την ενημέρωση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να προχώρησαν – σύμφωνα με «Το Βήμα» – τους τελευταίους μήνες ρώσοι και γεωργιανοί αξιωματούχοι που έφθασαν στη χώρα μας. Με τους ξένους αξιωματούχους να αναφέρονται σε ένα τεράστιο δίκτυο κακοποιών με εντυπωσιακή οργάνωση που αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τους πολίτες.

Ανάμεσα στα άλλα ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών (σ.σ.: ακόμα και από οικιακούς βοηθούς, εργάτες, υπαλλήλους, ώστε να εντοπίζουν τους ευάλωτους στόχους) που έχει η γεωργιανή μαφία. Οπως εξάλλου και ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» ακόμα και μέσω μεγάλων επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη που ασχολούνται με τον κατασκευαστικό τομέα, τα πιστωτικά ιδρύματα κ.λπ.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας σημειώνονται περίπου 5.000 διαρρήξεις σε σπίτια και 500 ληστρικές επιδρομές επίσης σε κατοικίες, από τις οποίες ποσοστό 30%-40% – και ιδιαίτερα αυτές που προκαλούν τρόμο με τη χρήση όπλων, κάψιμο με ηλεκτρικό σίδερο, άγριες κακοποιήσεις κ.λπ. – είναι γεωργιανοί μαφιόζοι. Επιπλέον αρκετά μέλη της ίδιας μαφίας δεν διστάζουν να προχωρήσουν και σε φόνους στη διάρκεια των ληστειών, όπως αυτή τον Αύγουστο του 2015 του 67χρονου εστιάτορα στην Υδρα. Ακόμα, χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της αναφερόμενης απαγωγής και δολοφονίας, στις αρχές Δεκεμβρίου 2008, του 51χρονου καρδιολόγου Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου από την κατοικία του στη Βάρκιζα, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί. Μια υπόθεση που παραμένει για δέκα χρόνια ανεξιχνίαστη παρά τις επίπονες έρευνες των αστυνομικών.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024