Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Απόβαση» πρωτότυπων μοντέλων της Jeep στο Moab Easter Safari

Η αμερικανική φίρμα δίνει τα διαπιστευτήρια επτά πρωτότυπων μοντέλων εν όψει του 52ου Moab Easter Safari τα οποία αναλαμβάνουν να τονίσουν ακόμα περισσότερο τον περιπετειώδη χαρακτήρα της φίρμας.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Jeep διοργανώνει, στη Utah μια εννιαήμερη εκδήλωση για τους σκληροπυρηνικούς λάτρεις της περιπέτειας και της φίρμας, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκείνους που το επιθυμούν να εξερευνήσουν το γοητευτικό βραχώδες τοπίo του εθνικού πάρκου των Canyonlands με μοντέλα της Jeep και να πάρουν μια γεύση από το παρελθόν αλλά και από το μέλλον της φίρμας μέσω των εδικών εκδόσεων και των πρωτότυπων μοντέλων που οι Αμερικανοί παρουσιάζουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Έτσι, για την φετινή 52η διοργάνωση η οποία ξεκινά στις 24 Μαρτίου και διαρκεί ως τις 11 Απριλίου η αμερικανική φίρμα επεφύλαξε επτά πρωτότυπες εκδοχές νεότερων αλλά και προηγούμενων μοντέλων της προσαρμοσμένων με την συμβολή της Mopar, ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις περιπέτειας που επιβάλλει το αφιλόξενο τοπίο όπου διεξάγεται η εκδήλωση.

«Το να αναζητάμε συνεχώς νέα όρια δεν είναι ανοίκεια διαδικασία στην φίρμα της Jeep και αυτά τα επτά νέα πρωτότυπα μοντέλα αποτελούν περίτρανη απόδειξη αυτού του σκεπτικού», ανέφερε ο επικεφαλής της φίρμας Mike Manley συμπληρώνοντας: «Άλλωστε, η εκδήλωση Moab Easter Jeep Safari αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να παρουσιάσουμε στους πιο πιστούς και ενθουσιώδεις πελάτες μας τις νέες ιδέες μας, συλλέγοντας χρήσιμες πληροφορίες που θα καθορίσουν το μέλλον της φίρμας».

Επίσης όπως είχε υποσχεθεί η αμερικανική φίρμα, η πλειονότητα των πρωτότυπων μοντέλων αφορούν το νέο Wrangler το οποίο συστήθηκε σχετικά προσφάτως από την έκθεση του Detroit.

Έτσι, το πρώτο από τα επτά πρωτότυπα το οποίο ονομάζεται Jeep 4Speed, αποτελεί μια «απογυμνωμένη», ελαφρύτερη εκδοχή του Wrangler με κοντό μεταξόνιο και μικρότερο μήκος κατά 60 εκατοστά το οποίο συμβάλλει σε βελτιστοποιημένες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Ένα άλλο στοιχείο που ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο πρωτότυπο το οποίο εξοπλίζεται με το δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,0 λίτρων μοντέλο είναι η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονήματος από το οποίο αποτελούνται το καπό και το roll cage ενώ την εικόνα συμπληρώνει η παρουσία ημιαξονίων Dana 44 εμπρός και πίσω.

To δεύτερο βασισμένο στο Wrangler πρωτότυπο είναι το Sandstorm το οποίο αντλεί έμπνευση από τα εξωπραγματικά αγωνιστικά που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση στην έρημο Baja. Διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 12 εκατοστά, ενώ οι άξονες έχουμε μετακινηθεί πιο μπροστά και πιο πίσω αντίστοιχα.

Παράλληλα ο ενδελεχής σχεδιασμός της ανάρτησης που περιλαμβάνει ειδικού σχεδιασμού ελατήρια τα οποία αυξάνουν τη διαδρομή της ανάρτησης σε 35,5 εκατοστά για τον μπροστινό άξονα και σε 47,7 εκατοστά για τον πίσω.

Το περιπετειώδες παζλ συμπληρώνουν ο κλωβός ασφαλείας και ένα αγωνιστικής έμπνευσης εσωτερικό ενώ, στην αθέατη πλευρά του βρίσκεται ένας θηριώδης V8 με χωρητικότητα 6,4 λίτρων.

Υπάρχουν τρία ακόμα πρωτότυπα τα οποία αποτελούν παραλλαγές του Wrangler και αποτυπώνουν τις σχεδιαστικές και εξοπλιστικές δυνατότητες της Jeep και της Mopar. To πρώτο, Nacho Concept δείχνει να αποτελεί μια τετράτροχη κινητή «έκθεση» των εξοπλιστικών χαρακτηριστικών επιδόσεων της Mopar, ενώ αντιστοίχως, τα άλλα δύο, J-Wagon και Jeepster concept, κάνουν το ίδιο προβάλλοντας τις ανάλογες δυνατότητες της Jeep.

Το Jeep B-Ute Concept με τη σειρά του αποτελεί ένα αντίστοιχης προσέγγισης πρωτότυπο το οποίο μέσω μιας σειράς ιδιαίτερων εξοπλιστικών, σχεδιαστικών χαρακτηριστικών και πρόσθετων αναλαμβάνει να προβάλλει τις αντίστοιχες δυνατότητες για το Renegade.

Τέλος το Wagoneer Roadtrip, αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά της φίρμας, έχοντας ως αφετηρία το ομώνυμο μοντέλο του 1965. Προκειμένου να «ταιριάξει» στη διοργάνωση όπου θα εμφανιστεί το Wagoneer Roadtrip διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 12,7 εκατοστά, διογκωμένους θόλους, αναβαθμισμένη ανάρτηση και σύστημα μετάδοσης ενώ κάτω από το καπό του φιλοξενείται ένας V8 5,7 λίτρων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024