Μια ελκυστική γευστική πρόταση για την περιοχή της Καρδίτσας και της Λίμνης Πλαστήρα είναι η παραδοσιακή ταβέρνα «Βογιατζής», στην Καρδιτσομαγούλα, σε απόσταση 2,5 χλμ από την πόλη της Καρδίτσας, δίπλα στο δρόμο προς Τρίκαλα.

Η φήμη της ταβέρνας έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της Καρδίτσας, αφού την εμπιστεύονται ταξιδιώτες ακόμη και από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Βογιαζής κρατά πεισματικά την παράδοση της καραγκούνικης κουζίνας σε ένα όμορφο, φιλικό περιβάλλον, με ένα εντυπωσιακό τζάκι.

Κύριο χαρακτηριστικό της ταβέρνας είναι οι παραδοσιακές γεύσεις μαζί με το άψογο σέρβις και τις χαμηλές τιμές.
Εδώ μαγειρεύουν τη φημισμένη παραδοσιακή συνταγή της περιοχής: την πάπια με καβουρμά (μαζί σερβίρεται και επιπλέον σκορδοστούμπι, κρέμα σκόρδου με λάδι και ξίδι, για όσους θα ήθελαν να συμπληρώσουν τον καβουρμά).

Επίσης, μαγειρεύουν παραδοσιακές πίτες, κότσι με δαμάσκηνα και κυδώνια, ζυγούρι σούπα με πλιγούρι, μοσχαρίσια ουρά κοκκινιστή με κριθαράκι, φραγκόκοτα στιφάδο αλλά και γάστρες με πάπια, χήνα και αρνάκι με σπανάκι.

«Βογιατζής», ταβέρνα για μαγειρευτά στην Καρδιτσομαγούλα Καρδίτσας
Τηλέφωνο 24410 25467

Τιμές: €12 – €18