Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας
Συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ με βασικά αιτήματα την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ και αύξηση σε μισθούς και συντάξεις. Στο συλλαλητήριο βρισκόταν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το γενικό γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ορέστης Καρύπης
Συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ με βασικά αιτήματα την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ και αύξηση σε μισθούς και συντάξεις.
Στο συλλαλητήριο βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το γενικό γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Σε δήλωσή του, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε το λαό «να γυρίσει την πλάτη στη νέα κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ».
«Εάν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να φέρει στη βουλή την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ και επαναφορά όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην αρχική τους μορφή. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» πρόσθεσε.

Τα αιτήματα του ΠΑΜΕ είναι τα εξής:
- Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.
- Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. -Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
- Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
- Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
- Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
- Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
- Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442