Νίκος Χασαπόπουλος

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να διαβούν την Τετάρτη το πρωί ο αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, μαζί με τον Ανδρέα Δρακόπουλο Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την διοικήτρια του νοσοκομείου Ευαγγελισμού Νάγια Μητσάκη, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Ξανθό και Πολάκη) για ένα σημαντικό σκοπό. Πρόκειται να υπογραφεί παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος προς τους έλληνες πολίτες.

Έτσι, πέραν της δωρεάς με τα 143 ολοκαίνουρια ασθενοφόρα (που ήδη έχουν τεθεί σε υπηρεσία) και τον πτητικό στόλο για αεροδιακομιδές, το Ιδρυμα πρόκειται να κατασκευάσει σε χώρο εντός του νοσοκομείου Ευαγγελισμός δύο κτιριακά συγκροτήματα, τα οποία θα σχεδιάσει o φημισμένος αρχιτέκτονας κ. Πιάνο (που έχει σχεδιάσει και το κτίριο του Ιδρύματος Νιάρχος).

Συγκεκριμένα, θα γκρεμιστούν το κτίριο «Οίκος» (που είχε ανεγερθεί επί περιόδου Βασιλίσσης Ολγας) και το κτίριο των «Αδελφών», που βρίσκονται εντός του Ευαγγελισμού, και στη θέση τους θα ανεγερθούν δύο υπερσύγχρονα κτίρια.

Το ένα θα μείνει στην ιδιοκτησία του νοσοκομείου και το άλλο θα παραδοθεί στην Πανεπιστημιακή Σχολή, η οποία μετακομίζει στον Ευαγγελισμό, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ανέγερση κτιρίου.

Επιπλέον, το Ιδρυμα Νιάρχος πρόκειται να ανεγείρει δύο ολοκαίνουρια νοσοκομεία και μια σχολή νοσηλευτών. Το ένα νοσοκομείο θα είναι παιδιατρικό και θα ανεγερθεί με έξοδα του Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας