
Έφοδος στα κεντρικά γραφεία της BMW από τη γερμανική εισαγγελία
Αιτία της έρευνας αποτέλεσε η απόφαση της BMW να ανακαλέσει τον προηγούμενο μήνα περίπου 11.700 οχήματα επικαλούμενη ανάγκη αναβάθμισης λογισμικού.
Οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου όπου βρίσκεται η έδρα της BMW ανακοίνωσαν ότι διεξήγαγαν αστυνομική έρευνα στα κεντρικά γραφεία και στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της βαυαρικής φίρμας όσο και σε εργοστάσιο κινητήρων στην Αυστρία διερευνώντας το ενδεχόμενο χρήσης ύποπτου λογισμικού παραποίησης εκπομπών ρύπων.
Η BMW επιβεβαίωσε την «επίσκεψη» των περίπου 100 αστυνομικών, σημειώνοντας ωστόσο ότι το αντικείμενο και οι αιτίες της έρευνας εντοπίζονται σε «λανθασμένο λογισμικό» το οποίο οφείλεται σε προγραμματιστική αστοχία και αφορά περίπου 11.700 πετρελαιοκίνητες BMW Σειράς 8 και M 550.
Ήδη η BMW, από τον προηγούμενο μήνα έχει προχωρήσει σε ανάκληση των παραπάνω αυτοκινήτων προκειμένου να διορθώσει το λάθος, εγκαθιστώντας τη σωστή εκδοχή του λογισμικού.
auto.in.gr
- Άννα Φόνσου: Στο νοσοκομείο μετά από κρυολόγημα – Η ανακοίνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού
- «Μας κάνατε υπερήφανους»: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Πόλο
- Φθιώτιδα: Φωτιά στα Βασιλικά – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της
- Σκουμπάκης: «’Ηταν ένας τρελός τελικός και λατρεύω την ομάδα μας» (vid)
