Νέο σχέδιο ενάντια στο ρατσισμό υιοθετεί η Γαλλία
Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε τη Δευτέρα ένα νέο σχέδιο κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμου, φιλοδοξώντας να διεξαγάγει έναν αποτελεσματικότερο αγώνα εναντίον της «εισβολής» του μίσους στο διαδίκτυο υποχρεώνοντας τους παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε τη Δευτέρα ένα νέο σχέδιο κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμου, φιλοδοξώντας να διεξαγάγει έναν αποτελεσματικότερο αγώνα εναντίον της «εισβολής» του μίσους στο διαδίκτυο υποχρεώνοντας τους παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Αυτό το δεύτερο σχέδιο, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και καλύπτει την περίοδο 2018-2020, υιοθετείται μετά το πρώτο που είχε εφαρμοστεί εν μέσω αύξησης των αντισημιτικών και αντιμουσουλμανικών ενεργειών στη Γαλλία μετά το κύμα των τζιχαντιστικών επιθέσεων του 2015.
Ο γαλλικός νόμος θα τροποποιηθεί ώστε «να ενισχυθούν οι υποχρεώσεις» εντοπισμού, επισήμανσης και διαγραφής αθέμιτων περιεχομένων από το Ίντερνετ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.
Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές Μαρτίου από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η Γαλλία εξάλλου «θα δώσει μάχη» για μια νομοθετική πρωτοβουλία σε ευρωπαΪκό επίπεδο που να υποχρεώνει τους παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών να αποσύρουν πολύ γρήγορα τον «χείμαρρο λάσπης» περιεχομένων «μίσους, ρατσισμού ή αντισημιτισμού», επιβεβαίωσε ο πρθωυπουργός σε ομιλία του στο εθνικό Μουσείο της Ιστορίας της Μετανάστευσης στο Παρίσι.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Πέθανε στα 55 της η συγγραφέας των best seller Σόφι Κινσέλα – H «μητέρα» της shopaholic Μπέκι Μπλούμγουντ
- Ουγγαρία: Δεν θα δεχτούμε «ούτε έναν μετανάστη», απειλεί ο Όρμπαν – Αψηφά τη νέα συμφωνία της ΕΕ
- Στα κάγκελα οι γαλάζιοι βουλευτές για τους αγρότες: Δριμεία κριτική, ζητούν εξηγήσεις και λύσεις
- Καλύβια: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από αυτοκίνητο
- Το μαροκινό καφτάνι στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
