
Εκπαιδεύοντας τον τσεσάρεβιτς
Ακολουθώντας μια μακρόχρονη ρωσική παράδοση, ο Γιώργος Σαββίδης συμπεριφέρεται ήδη ως τσεσάρεβιτς, δηλαδή ως ο επίσημος διάδοχος στο θρόνο της οικογένειας Σαββίδη. Με τον ανάλογο στόμφο. Και τις ανάλογες αναμενόμενες αστοχίες.
Στην αυτοκρατορική Ρωσία των τσάρων, υπήρχε ένας πολύτιμος τίτλος, αυτός του τσεσάρεβιτς, δηλαδή του επίσημου διαδόχου του θρόνου. Ήταν ο ξεχωριστός γιος, αυτός που δεν ήταν απλώς τσάρεβιτς, δηλαδή γιος του τσάρου, αλλά κάποιος που θα γινόταν αυτοκράτορας.
Αυτό σήμαινε ειδική μεταχείριση, εκπαίδευση αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και ειδικούς μπελάδες, όπως π.χ. αυτοί που αντιμετώπισε ο μετέπειτα αυτοκράτορας Παύλος Α΄που βρέθηκε να είναι μεν διάδοχος αλλά να τον παραμερίζει για πολύ καιρό η μητέρα του, η Αικατερίνη η Μεγάλη. Καθόλου τυχαία, ήταν ο Παύλος αυτός που έγραψε στη συνέχεια τους νόμους και τους κανόνες που όριζαν τη διαδοχή στον Οίκο των Ρομανώφ.
in.gr
- Δικηγόροι: Δεν συμμετέχουμε στην υλοποίηση της ΚΥΑ – Θύελλα αντιδράσεων για το «μπόνους» σε υποθέσεις ασύλου
- «Ψαρεύω από 9 ετών»: Ο 15χρονος με τους 158 λαγοκέφαλους μιλά για το μεγαλύτερο ψάρι που έπιασε
- Live streaming: ΠΑΟΚ – Βέστερλο
- Μελίνα Ασλανίδου: Αποκάλυψε ποια ήταν η συμβουλή που της έδωσε η Μαρινέλλα και δεν θα ξεχάσει ποτέ
- Συναγερμός για φωτιά στη Ρόδο – Στη μάχη της κατάσβεσης και ελικόπτερο
- Πετράλωνα: Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε γειτονικά κτίρια μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας


