Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Θράκη. Ανατολική και Δυτική. Ας πάμε πρώτα στην Ανατολική, όπου οι Τούρκοι την ενισχύουν με όποια μέσα διαθέτουν, δηλαδή με επενδύσεις, χρήματα και δραστηριότητες.

Η Αδριανούπολη αποτελεί μία από τις ταχύρρυθμα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ανατολικής Θράκης. Εκεί έχει εγκατασταθεί και ένας πανίσχυρος οργανισμός του τουρκικού κράτους, η περίφημη Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων, κάτι αντίστοιχο με το ημέτερο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, που ελέγχει και τα θρησκευτικά βιβλία.

Γενικά οι ξένοι παρατηρούν ότι οι Τούρκοι στην Αδριανούπολη χτίζουν μια δεύτερη Θεσσαλονίκη και επισημαίνουν το γεγονός αυτό σε αντιπαραβολή με τα όσα δεν κάνει η ελληνική κυβέρνηση στη Δυτική Θράκη.

Ελληνες επιχειρηματίες παρατηρούν ότι η περιοχή απομονώνεται σταθερά από επενδυτές και ανθρώπινο δυναμικό και το ελληνικό κράτος δεν κάνει τίποτα.

Επιπλέον παρατηρείται μια άτυπη δραστηριότητα μουσουλμάνων επιχειρηματιών της Δυτικής Θράκης, όπου πρωτοστατεί ο υιός του Αχμέτ Σαδίκ (ήταν εθνικιστής ηγέτης των τουρκόφωνων της Θράκης) Λεβέντ Σαδίκ. Κατά μία εκδοχή, ο τουρκικός παράγοντας διά του Σαδίκ χτίζει μια μεσοαστική κάστα μουσουλμάνων της Θράκης με σκοπό να επικρατήσουν στην περιοχή…

Τελευταίως ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας επιχείρησε να διοργανώσει συνέδριο στη Κομοτηνή. Προσκλήθηκε και ο Σαδίκ να συμμετάσχει, ο οποίος όμως εξέδωσε δικές του προσκλήσεις.

Οταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αθ. Σαββάκης διαπίστωσε το «καπέλωμα» από τον Σαδίκ, αναγκάστηκε να ακυρώσει το συνέδριο. Τέτοια σύγχυση και τέτοια αδυναμία δυστυχώς.

Περισσότερα στον Βηματοδότη

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο