Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώνει Σαμαρά το ΥΠΠΟ για το παλάτι της Ρόδου

Επιβεβαιώνει Σαμαρά το ΥΠΠΟ για το παλάτι της Ρόδου

Το υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει πως την έγκριση για την παραχώρηση του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης της εταιρείας Novartis, την έδωσε το ΚΑΣ, ωστόσο η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε, έπειτα από απόφαση της εταιρείας. 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού απαντά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εκδήλωση της Novartis στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το Σεπτέμβριο του 2017.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, «το αίτημα είχε παραπεμφθεί προς εξέταση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις, με θετική εισήγηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων».

«Το ΚΑΣ με την υπ΄ αριθμ 31/05-09-2017 συνεδρίαση γνωμοδότησε ομόφωνα για την παραχώρηση του χώρου, θέτοντας συγκεκριμένους όρους χρήσης» υπογραμμίζει το υπουργείο Πολιτισμού, σημειώνοντας ωστόσο ότι στις 01-09-2017 η εταιρεία απέσυρε το αίτημά της και η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε.
Ουσιαστικά το υπουργείο επιβεβαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά το αίτημα της Novartis να χρησιμοποιήσει το Παλάτι σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «σηκώσει» το θέμα της εταιρείας και μιλούσε για χρηματισμό.
Αποδέχθηκε δηλαδή το ΚΑΣ το αίτημα αλλά η εκδήλωση δεν έγινε για διαφορετικούς λόγους.

in.gr

Sports in

Στα ντέρμπι των πλέι οφ δεν έχει…πέναλτι

Ο Φατίχ Τερίμ πρόσθεσε πίεση στο έργο του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024