Πρόγραμμα εθελούσιας αποφάσισε η Attica Bank
Στη μείωση του μισθολογικού κόστους στοχεύει η Attica Bank που ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους υπαλλήλους της. Ποιους αφορά και τι προσφέρει η τράπεζα.
Την έγκρισή του για νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank, σε συνέχεια της αναδιοργάνωσης, των οργανωτικών μεταβολών της Τράπεζας και της συνεχούς προσαρμογής των δομών και της επιχειρησιακής της λειτουργίας στα νέα δεδομένα της αγοράς και στις μεταβολές του θεσμικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος.
Σκοπός είναι να μειωθεί το μισθολογικό κόστος και τα στοιχεία του κόστους σε σχέση με τα έσοδα να πλησιάσουν αυτά των συστημικών τραπεζών.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει το σύνολο του προσωπικού της Τράπεζας που απασχολείται στην Τράπεζα τα τελευταία τουλάχιστον τρία έτη, ενώ για τον υπολογισμό της αποζημίωσης της εθελουσίας εξόδου τα κριτήρια είναι η ηλικία και τα έτη υπηρεσίας του εργαζόμενου στην Τράπεζα.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους έως 45 ετών να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μακροχρόνια άδεια δύο ετών, με επιλογή στο τέλος της περιόδου είτε να επιστρέψουν στην Τράπεζα είτε να αποχωρήσουν.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες παροχές που αφορούν σε νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Υπενθυμίζεται πως η τράπεζα απασχολεί 787 υπαλλήλους, έχοντας ενεργά 55 καταστήματα, ενώ το αντίστοιχο πρόγραμμα εθελουσίας του 2016 είχε κοστίσει περίπου 5 εκατ. ευρώ.
in.gr
- Ψηφιακό Πελατολόγιο: Σειρά παίρνουν ξενοδοχεία, catering και δεξιώσεις
- Καρπούζι ή πεπόνι; Το μεγάλο καλοκαιρινό δίλημμα
- Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία
- Δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Νικήτα: «Δεν τον πρόλαβα ζωντανό να του δώσω μία αγκαλιά»
- Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο αιματηρός απολογισμός από τους σεισμούς – Στους 2.595 οι νεκροί
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Αγώνες για τα τρία τελευταία εισιτήρια που οδηγούν στους «16»
- Συνταγή: Μεσογειακή ομελέτα με φέτα
- «Φάρος σταθερότητας»: Μαζί με την αβεβαιότητα για τον κόσμο, αυξάνεται και η πίστη των Ευρωπαίων στην ΕΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442