Το σκεπτικό της απόφασης για την αθώωση Αμβρόσιου ζητά ο Κοντονής
Ενημέρωση για το σκεπτικό της απόφασης αθώωσης του μητροπολίτη Αμβρόσιου δήλωσε ότι θα ζητήσει ο υπουργός δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Τόνισε ότι «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση».
Ενημέρωση για το σκεπτικό της απόφασης αθώωσης του μητροπολίτη Αμβρόσιου δήλωσε ότι θα ζητήσει ο υπουργός δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση».
Ο υπουργός επισήμανε, επίσης, ότι «η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».
Αναφορικά με τα επεισόδια στην Τούμπα, ο Σταύρος Κοντονής υπογράμμισε πως «δεν δημιουργείται πολιτικό κόστος για μία κυβέρνηση όταν συγκρούεται με συμφέροντα για την εξυγίανση».
Τέλος, σχετικά με την υπόθεση της Novartis, σημείωσε ότι η Προανακριτική Επιτροπή θα πορευτεί με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας, και υπάρχουν αδικήματα που αν αποδειχθούν, δεν παραγράφονται.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα στις σημερινές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ
- Μαριάννα Τουμασάτου: «Θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, δεν πρέπει να φέρει τη ρετσινιά»
- Ιαπωνία: Θα απελευθερώσει 80 εκατ. βαρέλια από τα αποθέματα πετρελαίου της
- Χαϊδάρι: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Λεωφόρο Αθηνών λόγω τροχαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442