Ως η πλευρά που επιθυμεί να ζουν και οι δύο κοινότητες σε ειρήνη, ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια, θέλουμε η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» της «νότιας» Κύπρου «να εγκαταλείψει πλέον την αρνητική στάση και συμπεριφορά που δημιούργησε απογοήτευση» έγραψε στο βιβλίο ηρώων για την 18η Μαρτίου ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, στα κατεχόμενα διοργανώθηκαν σήμερα εκδηλώσεις από κοινού με την Τουρκία (μέσω της «πρεσβείας») για την «Ήμερα Μνήμης Μαρτύρων και την Επέτειο της Νίκης στο Τσανάκκαλε» που στην Τουρκία θα γιορτασθεί στην παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στην Καλλίπολη.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, η «κυβέρνηση» και η διοίκηση του κατοχικού στρατού συμμετείχαν στην εκδήλωση στο «μνημείο ηρώων» στο Μπογάζι, όπου ο Μουσταφά Ακιντζί, ο τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι, και ο διοικητής των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, υποστράτηγος Γιλντιρίμ, υπέγραψαν το «βιβλίο ηρώων».

Σε αυτό, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι σε περίπτωση που αυτή η μη εποικοδομητική στάση των ελληνοκύπριων στο Κυπριακό αλλάξει στα σοβαρά, τότε μόνο μπορεί να γεννηθεί νέα ελπίδα για λύση. Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, ο τουρκοκύπριος «λαός» – κατά την έκφρασή του – θα συνεχίσει, χωρίς να κλείνει τις πόρτες, προς το μέλλον για την επίτευξη της προόδου και της ανάπτυξης.

Ο τούρκος «πρέσβης» έγραψε στο ίδιο βιβλίο ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την διαιώνιση της μεγαλύτερης κληρονομιάς της νίκης στη μάχη της Καλλίπολης, που είναι η δημοκρατία και η (τουρκική) Δημοκρατία.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο