Το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας υπερήφανος για αυτό, υπερασπίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι με βάση τον προγραμματισμό της ανάπτυξης, οι συνεργασίες που θα κάνει το Κίνημα θα καθοριστούν μετά τις εκλογές «Κι όποιος δεν έχει σαφή αντίληψη και προοπτική για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα μετά τις εκλογές, θα καταλήξει μοιραία κομπάρσος και έρμαιο ή της μιας ή της άλλης πλευράς» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην έξοδο από την κρίση είπε ότι αυτό που απαιτείται είναι ανάπτυξη. «Τον προγραμματισμό αυτής της ανάπτυξης τον κοινό προγραμματισμό, όχι τον προγραμματισμό του καθενός μας, τον χρωστάμε στον ελληνικό λαό. Αυτό περιμένει από μας και ακόμη δεν του το έχουμε δώσει. Με βάση αυτόν τον προγραμματισμό θα ζητήσουμε την ψήφο του λαού και θα καθορίσουμε τις συνεργασίες μας μετά τις εκλογές» σημείωσε.

Μιλώντας για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι «δεν δημιουργούμε σήμερα ένα νέο φορέα γιατί ντρεπόμαστε για αυτό που υπήρξαμε. Δεν επαναπροσδιορίζουμε τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς γιατί αποτύχαμε. Σήμερα διευρύνουμε τους ορίζοντες του ζωτικού πολιτικού μας χώρου και διεκδικούμε μία νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Με γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα και την αγάπη για τον άνθρωπο. Αυτές τις δύο σταθερές εμείς δεν τις εγκαταλείψαμε ποτέ».

«Έστω και αν χρειάστηκε να πληρώσουμε με βαρύ και δυσανάλογο τίμημα» κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο