Στουρνάρας: Η φράση «καθαρή έξοδος» δεν έχει νομικό ή πραγματικό νόημα
«Η φράση "καθαρή έξοδος" από το Μνημόνιο δεν έχει καν νομικό η
πραγματικό νόημα. Αφού μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του χρέους, θα
βρισκόμαστε υπό επιτήρηση» δήλωσε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο διοικητής
της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.
«Η φράση “καθαρή έξοδος” από το Μνημόνιο δεν έχει καν νομικό η πραγματικό νόημα. Αφού μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του χρέους, θα βρισκόμαστε υπό επιτήρηση» δήλωσε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.
Σχετικά με τις προοπτικές τις ελληνικής οικονομίας, ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρει ότι «στην Τράπεζα της Ελλάδος λέμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα, έτσι ώστε η έξοδος να είναι πετυχημένη.».
Ερωτηθείς αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να μειώσει το κόστος δανεισμού είπε ότι «η Ελλάδα έχει αναλάβει δεσμεύσεις. Έχει υπογράψει συμφωνίες. Εάν τις αθετήσει οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Από πλευράς αγορών κατ΄ αρχάς». Ανέφερε ως παράδειγμα ότι «μέχρι το 2022 έχουμε δεσμευθεί ότι θα έχουμε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ», σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο πλεόνασμα είναι εφικτό, αλλά δεν γνωρίζει «αν είναι επιθυμητό», και προσέθεσε ότι «σαφώς θα ήταν καλύτερα εάν το πλεόνασμα από 3,5% έπεφτε στο 2%» και πως «για να το μειώσουμε, θα χρειαστεί άλλη διαπραγμάτευση».
Εξηγώντας τη σχέση του με τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «ουδέποτε υπήρξα -όπως το παρουσιάζουν- έμμισθος σύμβουλος της Novartis». Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας