Η πρόσφατη δημοσκοπική έρευνα της Pulse, που δημοσιοποιήθηκε χθες από τον ΣΚΑΪ, εμπεριέχει, πέραν του σαφούς προβαδίσματος της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, ένα ακόμη ιδιαίτερα αρνητικό μήνυμα για την κυβέρνηση, που αφορά μάλιστα την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών: η κοινή γνώμη αξιολογεί αρνητικά στην πλειονότητά της τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα των δύο συλληφθέντων ελλήνων στρατιωτικών.

Ειδικότερα, ένα ποσοστό της τάξης του 51% βάζει αρνητικό πρόσημο στην όλη αντιμετώπιση του ζητήματος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ μόλις ένας στους τρεις (ποσοστό 32%) θεωρεί ότι τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη κινήθηκαν κατά τον ενδεδειγμένο και πλέον αποτελεσματικό τρόπο στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν σε δασική περιοχή των Καστανιών Έβρου από μέλη τουρκικής περιπόλου και παραμένουν έγκλειστοι των φυλακών Αδριανούπολης.

Μάλιστα, εάν τα ανωτέρω ποσοστά συσχετιστούν με εκείνα που αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία το όλο ζήτημα, βάσει πάντα των στοιχείων της έρευνας της Pulse, η εικόνα γίνεται ακόμη πιο δυσμενής για την κυβέρνηση. Και τούτο, διότι το 62% όσων έλαβαν μέρος στην εν λόγω έρευνα χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 16% υποστήριξε ότι είναι «αρκετά σημαντικό».

Σημαντικό χαρακτήρισε το ζήτημα των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών και η συντριπτική πλειονότητα (79%) όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, ενώ μόλις το 3% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε ότι το εν λόγω ζήτημα είναι λίγο ή ελάχιστα σημαντικό.

Είναι προφανές από τα ανωτέρω ότι οι όποιες προσπάθειες υποβάθμισης της σημασίας του ζητήματος των δύο στρατιωτικών και αναγωγής του σε ένα τυπικό ή διαδικαστικό θέμα έπεσαν στο κενό, αφού οι Έλληνες και οι Ελληνίδες παρακολουθούν την υπόθεση με αυξανόμενη ανησυχία και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τη θεωρούν μείζονος σημασίας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο