Στην Πνύκα, στις 11 το πρωί της Δευτέρας, αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, φορώντας «ματωμένες» ιατρικές μπλούζες θα αναρτήσοει πανό με το μήνυμα «Πρόσβαση στον άμαχο πληθυσμό και απομάκρυνση των τραυματιών από τη Συρία τώρα», με αφορμή την συμπλήρωση επτά ετών εμπόλεμης σύγκρουσης.

Η διαμαρτυρίων των εργαζομένων και των εθελοντών των ΓτΚ Ελλάδος εντάσσεται στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Βέλγιο την Ολλανδία και την Ελλάδα, σε σημαντικά και αναγνωρίσιμα σημεία της κάθε χώρας.

Όλες οι παραπάνω αντιπροσωπείες των ΓτΚ, το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15:30 (κοινή ώρα), θα αναρτήσουν στα social media φωτογραφία της συγκεκριμένης δράσης.

Την 15η Μαρτίου συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από την έναρξη των εμπόλεμων συγκρούσεων στη Συρία, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους 350.000 άτομα.

Σύμφωνα με τους ΓτΚ, περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εξοριστεί ή έχει μετακινηθεί στο εσωτερικό της χώρας.

Οι Γιατροί του Κόσμου καλούν τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της, εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια. Παράλληλα να πράξει ότι είναι δυνατό ώστε να δοθεί ένα τέλος στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται εδώ και μία επταετία.

«Τα τελευταία επτά χρόνια στη Συρία ακόμα και η πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα έχει μετατραπεί σε «όπλο» του πολέμου. Την ώρα που οι βομβαρδισμοί ωθούν τον άμαχο πληθυσμό στο να καταφύγει σε σημεία που θα του προσφέρουν καταφύγιο και φροντίδα, οι καταστροφές νοσοκομείων αντιστοιχούν σε επίθεση στη σωματική ακεραιότητα του πληθυσμού. Μόνο τις τρεις τελευταίες βδομάδες 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Γκούτα», σημειώνει ο πρόεδρος των ΓτΚ Ελλάδος, Νικήτας Κανάκης.

Οι ΓτΚ εκτιμούν ότι 11,3 εκατομμύρια Σύριοι, ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν ανάγκη ιατρικής υποστήριξης και επιβιώνουν σε δυσμενείς συνθήκες με την πρόεδρο του γαλλικού τμήματος της οργάνωσης Φρανσουά Σιβινιον να επισημαίνει ότι «μια διπλωματική παρέμβαση για τη επίλυση της σύγκρουσης πρέπει να επιτρέψει τον πολιτικό συμβιβασμό αυτού του διαρκούς πολέμου».

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο