Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Κρήτη

Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Κρήτη

Τον κίνδυνο να βρεθεί η Κρήτη αντιμέτωπη με το φαινόμενο της λειψυδρίας και της ξηρασίας σημειώνει ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ζητώντας τη βοήθεια φορέων και πολιτών.

Τον κίνδυνο να βρεθεί η Κρήτη αντιμέτωπη με το φαινόμενο της λειψυδρίας και της ξηρασίας σημειώνει ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ζητώντας τη συνεργασία φορέων και πολιτών για την προστασία του νερού.

Ο κ. Αρναουτάκης κάλεσε φορείς, αγρότες και καταναλωτές να συνδράμουν στη σωστή διαχείριση του νερού «ώστε να προστατευθεί το πολυτιμότερο αγαθό, που δεν είναι ανεξάντλητος φυσικός πόρος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα για την «ολική» αντιμετώπιση του φαινομένου ο περιφερειάρχης υπέγραψε απόφαση για την κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου δράσης που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, ενώ την υλοποίηση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 73.000 ευρώ, αναλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

«Φέτος έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά όλοι πρέπει να προσέχουμε, να συνεργαστούμε, ούτως ώστε, να καταλάβουν και οι παραγωγοί μας ότι το μεγαλύτερο μέρος του νερού πηγαίνει στην άρδευση, ότι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε» δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως «οφείλουμε να υπάρχει η σωστή διαχείριση, να δούμε τα δίκτυα που είναι πεπαλαιωμένα κι έχουν μεγάλο πρόβλημα, αλλά και τις αντικαταστάσεις που πρέπει να γίνουν. Κάνουμε μια προσπάθεια μέσα από τα προγράμματα που έχουμε ως Περιφέρεια και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρέπει να υπάρχει αυτός ο συντονισμός ώστε με βήματα σωστά να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και πως θα βγει αυτή η χρονιά» κατέληξε.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024