Με άγριες διαθέσεις έφθασε στην Αθήνα η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική
Ομοσπονδία μετά τις απίστευτες εικόνες στην Τούμπα με τον «πιστολέρο»
Ιβάν Σαββίδη αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει επ΄ αόριστον το πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ Χέρμπερτ Χούμπελ  έχει συνάντηση αυτή την ώρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη  και αργότερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Ήδη πάντως η FIFA έχει δείξει τις προθέσεις της καθώς με επιστολή της στον κ. Βασιλειάδη απαιτεί να μην υπάρξουν συμβιβασμοί όσο αφορά στην εξάλειψη κάθε είδους βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Χούμπελ λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη, υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ για όλα όσα έγιναν και για το θέμά με το πιστόλι. Δεν ήρθαμε για να επιβάλουμε ποινές, ήρθαμε για συμβουλές. Θα μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο και όχι για πολιτική».

Η πρώτη «καμπάνα» για τον ΠΑΟΚ

Πάντως η πρώτη «καμπάνα» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν άργησε να έρθει. Όπως έγινε γνωστό, η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) απέβαλε την ομάδα της Θεσσαλονίκης από το μητρώο της.
Όπως αποφάσισαν –ομόφωνα- τα συμβούλια και το διοικητικό συμβούλιο της ECA (European Club Association), στην οποία συμμετέχουν 230 μέλη από 54 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσεις, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους στον ΠΑΟΚ προκειμένου «να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ECA:

«Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στην διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το συμβούλιο της ECA αλλά και η εκτελεστική της επιτροπή αποφάσισαν να διαγράψουν τον ΠΑΟΚ, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ. Στόχος της ECA είναι να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων, όπως επίσης και τους κανόνες πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί και βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει μέχρι νεωτέρας και νέα συζήτηση θα γίνει στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο