Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκίνηση στην κηδεία του «δασκάλου» της δημοσιογραφίας [Εικόνες]

Συγκίνηση στην κηδεία του «δασκάλου» της δημοσιογραφίας [Εικόνες]

Σε κλίμα συγκίνησης, εκπρόσωποι του πολιτικού και του δημοσιογραφικού κόσμου, συγγενείς και φίλοι είπαν το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Χρήστο Πασαλάρη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 χρόνων.

Σε κλίμα συγκίνησης, εκπρόσωποι του πολιτικού και του δημοσιογραφικού κόσμου, συγγενείς και φίλοι είπαν το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Χρήστο Πασαλάρη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 χρόνων.

Ανάμεσά τους ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Γιώργος Λιάνης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, και πολλοί ακόμη.

Στεφάνια έστειλαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Σύλλογος «Ελπίδα» και το ίδρυμα Μπότση.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης, κ. Συμεών.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν, ο Μανώλης Γλέζος, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος και ο ποιητής, Δημήτρης Ιατρόπουλος.

Ο Χρήστος Πασαλάρης υπηρέτησε την δημοσιογραφία επί 75 ολόκληρα χρόνια και διετέλεσε ήταν επί σειρά ετών διευθυντής ιστορικών εφημερίδων, ενώ τελευταία αρθρογραφούσε στην Ελευθερία του Τύπου.

«Είναι παμπάλαια συνήθεια να λέμε τη σύναξη τούτη «κηδεία» που στα ελληνικά σημαίνει φροντίδα. Θα είχα πολλά να πω μετά από μια ζωή αντάμα, 73 χρόνια. Θα πω τούτα τα λίγα. Συγκλονίστηκα σύγκορμα μόλις έμαθα τον βιολογικό σου θάνατο. Το αισθανθήκαμε κι οι δυο όταν στο νοσοκομείο ζήτησες να σου σφίξω τα χέρια. Ήταν η τελευταία μας αποχαιρετιστήρια συνάντηση» είπε συγκινημένος ο Μανώλης Γλέζος.

«Κατέληξα πως το μόνο που σου αρμόζει είναι ένα επίγραμμα περιεκτικό και λιτό. Συνάδελφε της πένας ακούραστε εργάτη, η αλήθεια είπες πονάει πάντοτε, ελεύθερη πληροφόρηση. Επειδή πριν φύγεις θα ήθελα να ακούσεις. Έλα να ανάψουμε της ελπίδας τα καντήλια. Της ζωής να λουστούν το ανέσπερο φως όλοι που είναι έρμαιοι της άγνοιάς τους.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού ζήτησε από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται να είμαι εδώ. Η παράταξή μας εκπροσωπείται σε κάθε επίπεδο» είπε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, και συνέχισε:

«Για πρώτη φορά δεν χρειάζεται να μας μαλώσεις για την πολυλογία μας. Οι παλιοί και νέοι σου μαθητές, που μαζί σου ζήσαμε αυτή τη μοναδική περιπέτεια το κάνουμε σήμερα πράξη. Το κάνουμε μονόστηλο. Σε χάσαμε και χάσαμε τον δεύτερο πατέρα μας. Μας αντιμετώπιζες πάντα ως ίσους. Να μελετάτε την ιστορία μας έλεγες. Αποστολή σας είναι να ενημερώνετε το λαό. Να είστε αντικειμενικοί . Μην σπαταλάτε χρόνο τον ανθρώπων, να πηγαίνετε αμέσως στην ουσία μας έλεγες» πρόσθεσε.

«Ο Χρήστος Πασαλάρης κατάφερε να ασκήσει δημοσιογραφικό λειτούργημα για 75 χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Μαρία Αντωνιάδου.

«Η δημοσιογραφία έχασε τον άνθρωπό της, έχασε το δάσκαλο της. Η Ελλάδα έγινε ακόμη φτωχότερη» είπε ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024