Παρεμβάσεις ελλήνων ευρωβουλευτών για τους δύο στρατιωτικούς
Το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία κατήγγειλαν στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ε. Βόζεμπεργκ, ο ευρωβουλετής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία κατήγγειλαν
στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η
ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ε. Βόζεμπεργκ, ο ευρωβουλετής του ΚΚΕ
Κ. Παπαδάκης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κρατούνται παράνομα, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, και «απαίτησε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ολομέλεια του Σώματος «άμεση αντίδραση στην ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος κράτους μέλους και απαρέγκλιτη τήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας εκ μέρους της, ώστε να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Ελλάδα.
«Καταγγέλλουμε τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «εγκαλώντας τις δυνάμεις – μεταξύ αυτών και την ελληνική κυβέρνηση – που προωθούν την πολιτική της γεωστρατηγικής αναβάθμισης», ότι μιλούν «για λογαριασμό μεγάλων οικονομικών ομίλων και τους ανταγωνισμούς τους σε βάρος των λαών».
Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ζήτησε την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ιδίου του Προέδρου του Α. Ταγιάνι προς τις τουρκικές αρχές για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στην Τουρκία. Απαντώντας άμεσα στο αίτημα του κ. Μαριά ο Αντόνιο Ταγιάνι δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει το ζήτημα προσωπικά και να το θέσει στον επιτετραμμένο στην ΕΕ πρέσβη της Τουρκίας.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Αυτή είναι η πρόταση της Γιουνάιτεντ στον Κάρικ
- Στο φως όσα κατέθεσε ο Χάουαρντ Λάτνικ: Τρεις φορές συνάντησε τον γείτονά του, Τζέφρι Έπσταϊν, είπε
- Ιταλία: Προπονητής της χρονιάς ο Πρίφτης (pic)
- «Βγήκα από το σπίτι μου και είδα διαμελισμένο το σώμα της»: Μαρτυρία στο in για το τροχαίο στα Πατήσια
- Δεύτερη φορά που αποκλείεται στα playoffs ομάδα του Ματίας Λεσόρ από 0-2!
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στρούντελ μήλο-κανέλα – Τι βρέθηκε
- Η μουσική του ελληνικού σινεμά ανεβαίνει στη σκηνή των MAD VMA 2026
- ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει «Δημήτρης Κατακουζηνός» στο Mononews ή είναι ακόμη μία έκφανση ενός μηχανισμού τύπου «Ομάδα Αλήθειας»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 14.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kostas-exarhos-144474017-10676751-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442