Ερντογάν: Έχουμε κακούς γείτονες, γι’ αυτό παράγουμε όπλα
Στους Έλληνες και τους Κύπριους, τους οποίους χαρακτηρίζει «κακούς γείτονες», ρίχνει την ευθύνη του άκρατου εξοπλισμού του τουρκικού στρατού και της παραγωγής τουρκικών όπλων ο Ταγίπ Ερντογάν.
Στους Έλληνες και τους Κύπριους, τους οποίους χαρακτηρίζει «κακούς γείτονες», ρίχνει την ευθύνη του άκρατου εξοπλισμού του τουρκικού στρατού και της παραγωγής τουρκικών όπλων ο Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας σε συγκέντρωση κοινοταρχών, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην εισβολή του 1974 στην Κύπρο διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα.
«Το 1974 κατά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου’ με την ‘επιχείρηση αποσιώπησης’ κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας)» ανέφερε.
«Τώρα εμείς με την ASELSAN κάνουμε πολύ καλύτερο από εκείνο. Και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μάς έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε» σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.
in.gr
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Πέθανε στα 55 της η συγγραφέας των best seller Σόφι Κινσέλα – H «μητέρα» της shopaholic Μπέκι Μπλούμγουντ
- Ουγγαρία: Δεν θα δεχτούμε «ούτε έναν μετανάστη», απειλεί ο Όρμπαν – Αψηφά τη νέα συμφωνία της ΕΕ
- Στα κάγκελα οι γαλάζιοι βουλευτές για τους αγρότες: Δριμεία κριτική, ζητούν εξηγήσεις και λύσεις
- Καλύβια: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από αυτοκίνητο
- Το μαροκινό καφτάνι στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
