Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απέβαλε τον ΠΑΟΚ η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων

Απέβαλε τον ΠΑΟΚ η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων

Η συμπεριφορά που είχε ο Ιβάν Σαββίδης στο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στην ΑΕΚ, όπου εισέβαλε στο γήπεδο έχοντας όπλο, οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο της ECA στην απόφαση να αναστείλουν την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΟΚ.

Από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων προέκυψε η πρώτη τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα την Κυριακή και ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά που είχε ο πρόεδρός του Ιβάν Σαββίδης, όπου εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας όπλο στη ζώνη του.

Όπως αποφάσισαν –ομόφωνα- τα συμβούλια και το διοικητικό συμβούλιο της ECA (European Club Association), στην οποία συμμετέχουν 230 μέλη από 54 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσεις, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους στον ΠΑΟΚ προκειμένου «να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ECA:

«Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στην διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το συμβούλιο της ECA αλλά και η εκτελεστική της επιτροπή αποφάσισαν να διαγράψουν τον ΠΑΟΚ, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ. Στόχος της ECA είναι να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων, όπως επίσης και τους κανόνες πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί και βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει μέχρι νεοτέρας και νέα συζήτηση θα γίνει στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη».

ECA: η ελίτ του ποδοσφαίρου

Αξίζει να σημειωθεί πως η ECA δεν είναι μια απλή ένωση ομάδων, αλλά «επηρεάζει» σε σημαντικό βαθμό και τις αποφάσεις των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών -που αναμένεται να επιληφθούν και αυτές του θέματος άμεσα- καθώς αποτελείται από εκπροσώπους των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πρόσφατες αλλαγές που αποφάσισε η UEFA για το Champions League και το Europa League, είχαν προκύψει από το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων, που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα.

Άλλωστε, αν δει κανείς τα άτομα που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του συγκεκριμένου οργανισμού, θα εντοπίσει τεράστια ονόματα τόσο σε επίπεδο στελεχών, όσο και ομάδων. Τη διοίκηση του ECA ασκούν οι: Ανιέλι (Γιουβέντους), Γουντγουορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χιμένεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκαζίδης (Άρσεναλ), Νάσερ Αλ Κελαϊφί (Παρί), Μπαρτομέου (Μπαρτσελόνα), Γκέρλινγκερ (Μπάγερν) και άλλοι. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από την άμεση κινητοποίησή τους, οι συγκεκριμένοι δεν θέλουν να βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι με ιδιοκτήτες που εισβάλλουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους.

in.gr

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024