Στους δύο έλληνες στρατιωτικούς συμπαρίσταται η Εκκλησία
Τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανουπόλεως και προς τις οικογένειές τους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία εύχεται και προσεύχεται για τη σύντομη απελευθέρωσή τους.
Τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανουπόλεως και προς τις οικογένειές τους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία εύχεται και προσεύχεται για τη σύντομη απελευθέρωσή τους.
Παράλληλα, στη σημερινή δεύτερη συνεδρία της για τον μήνα Μάρτιο, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, συζητήθηκαν και άλλα θέματα.
Αναλυτικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρία, σύμφωνα με το ανακοινωθέν:
Η ΔΙΣ ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος για την εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του Τόμου των Πρακτικών του Ε’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821, για τις προετοιμασίες του Ζ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821 και περί των προτάσεών της για τις εκδηλώσεις, κατά το έτος 2021, του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Ακολούθως, ενέκρινε νέες Ιερές Ακολουθίες και το αίτημα της Διευθύνσεως του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας περί ανακηρύξεως του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, ως Εφόρου και Προστάτου της Προεδρικής Φρουράς.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατήρτισε τον Συμπληρωματικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών προς εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ακίνητα: Έξι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μπόνους δόμησης – Πότε εκδικάζονται
- Ιδού η απορία: Κάνουμε stretching πριν ή μετά την άσκηση;
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει επαφές για τον Χάαλαντ»
- Καθαρά Δευτέρα: Σε εξέλιξη η έξοδος του τριημέρου – Τα μέτρα της Τροχαίας
- Στο φαρμακείο της γειτονιάς αναζητούν όλα τα ακριβά φάρμακα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις
- Ένοπλες δυνάμεις – Οι χώρες με τις μεγαλύτερες δαπάνες και η θέση της Ελλάδας
- Συνταγή: Αρωματική ντοματόσουπα
- Σεισμός 3,7 Ρίχτερ κοντά στο Καρπενήσι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442