Ρέθυμνο: Συγκλονιστικές στιγμές στη δίκη για το θάνατο του τετράχρονου Διονύση
Τέσσερις παιδίατροι στο Ρέθυμνο κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» για την υπόθεση του θανάτου του τετράχρονου Διονύση. Πρόκειται για γιατρούς του ΕΣΥ και ιδιώτες. Το γεγονός συνέβη τον Μάιο του 2014, όταν ο τετράχρονος Διονύσης παρουσίασε συμπτώματα πυρετού. Οι γονείς πολύ ανήσυχοι, ζήτησαν τη βοήθεια συνολικά εννέα γιατρών.
Τέσσερις παιδίατροι στο Ρέθυμνο κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» για την υπόθεση του θανάτου του τετράχρονου Διονύση. Πρόκειται για γιατρούς του ΕΣΥ και ιδιώτες.
Το γεγονός συνέβη τον Μάιο του 2014, όταν ο τετράχρονος Διονύσης παρουσίασε συμπτώματα πυρετού. Οι γονείς πολύ ανήσυχοι, ζήτησαν τη βοήθεια συνολικά εννέα γιατρών. Επτά από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και δύο ιδιωτών. Γνωμάτευσαν γαστρεντερίτιδα και αμυγδαλίτιδα! Και όμως ο Διονύσης έχασε τη ζωή του και οι γιατροί παρά τις τεράστιες προσπάθειες, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.
Οι ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να αποφασίσουν οριστικά για την αιτία θανάτου του μικρού. Αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει αιτία θανάτου. Τελικά όμως τέσσερις γιατροί κατηγορήθηκαν για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας