Σε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προχώρησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, μετά από εντολή της αθλητικής εισαγγελέως Ευαγγελίας Λιάτσου.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την άσκηση του αυτοφώρου κατά του Ιβάν Σαββίδη και τριών ακόμη ατόμων, ο Εισαγγελέας ζητεί να κληθεί και ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ.

Ο κ. Τσόγκας ζητεί να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν παραβάσεις του αθλητικού νόμου και του νόμου περί όπλων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατείχε και έφερε νόμιμα το όπλο.

Προκύπτουν όμως, ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Ένα από αυτά είναι γιατί αγνοήθηκαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, οι εντολές που είχε δώσει η Εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ευαγγελία Λιάσου για συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία. Μάλιστα, η κα. Λιάσου είχε ζητήσει τη σύλληψη των υπεύθυνων ακόμη και αν έπεφτε μία χαρτοπετσέτα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ιβάν Σαββίδης όμως, αλώνιζε στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο στην τσέπη, και δεν τον συνέλαβε κανείς!!! Όταν δε, η Εισαγγελέας φέρεται να ρώτησε τους αρμόδιους γιατί δε συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, φέρεται να συνάντησε την απροθυμία των αστυνομικών να εφαρμόσουν την εντολή της λέγοντας… «υπάρχουν 30.000 οπαδοί στις κερκίδες, θέλετε να καεί η πόλη;». 

Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν στην εισαγγελέα οι άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι και οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ θα διερευνηθεί ποια ήταν η επιρροή της οπλοφορίας στους παράγοντες της διαιτησίας κατά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι δεν παρενέβησαν αμέσως οι αστυνομικοί.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο