
Λίστα φορολογικών παραδείσων: Ποιοι εντάσσονται, ποιοι φεύγουν
Την αναπροσαρμογή της «μαύρης λίστας» των παγκόσμιων φορολογικών παραδείσων της ΕΕ αποφάσισε το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), με την προσθήκη τριών ακόμα χωρών και την αφαίρεση ισάριθμων.
Την αναπροσαρμογή της «μαύρης λίστας» των παγκόσμιων φορολογικών παραδείσων της ΕΕ αποφάσισε το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), με την προσθήκη τριών ακόμα χωρών και την αφαίρεση ισάριθμων.
Ειδικότερα, το Συμβούλιο αποφάσισε να αφαιρέσει το Μπαχρέιν, τις Νήσους Μάρσαλ και την Αγία Λουκία και να προσθέσει τις Μπαχάμες, τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, οι αποφάσεις λήφθηκαν στη βάση των δεσμεύσεων που κατέθεσαν οι χώρες που αφαιρέθηκαν και σε μια νέα αξιολόγηση όσων χωρών δεν προέβησαν σε δεσμεύσεις.
Εξάλλου, στο σημερινό Συμβούλιο, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της διαφάνειας, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο επιθετικός διασυνοριακός φορολογικός σχεδιασμός.
Ειδικότερα, η νέα οδηγία αφορά τους ενδιάμεσους φορείς, όπως φορολογικούς συμβούλους, λογιστές και δικηγόρους έτσι ώστε να υποχρεώνονται να αναφέρουν τα φορολογικά σχήματα που ενδέχεται να θεωρηθούν επιθετικά. Επιπλέον, τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα υποχρεώνονται να ανταλλάσσουν αυτόματα αυτές τις πληροφορίες μέσω μιας κεντρικής βάσης δεδομένων.
Τα κράτη-μέλη θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 να ενσωματώσουν την εν λόγω οδηγία στο εθνικό δίκαιο.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Φουλ… επίθεση του Ρομέρο στον Νέβιλ: «Όταν αποσυρθώ, ελπίζω να μην είμαι τόσο ηλίθιος όσο αυτός»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιμέτωποι με διώξεις Σκρέκας, Μπουκώρος, Σενετάκης και Παπακώστα – Να υποβαθμίσει το θέμα επιχειρεί το Μαξίμου
- «Σ’ αγαπώ έντονα» – Η Ζακλίν Λαμπά ήταν ερωτευμένη με τη Φρίντα Κάλο και παντρεμένη με τον Αντρέ Μπρετόν
- Τέταρτη σύλληψη για τη δολοφονική επίθεση στη Βάγια Νέστορα
- Αγγλία – Αργεντινή: Οι παίκτες της Αλμπισελέστε βρήκαν το παγούρι του Πικφορντ με τις σημειώσεις για τα πέναλτι (vid)
- Παχυσαρκία: Σε 15 ημέρες η λύση για τα φάρμακα, λέει η κυβέρνηση