Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταλήψεις, 12 προσαγωγές

Νέες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταλήψεις, 12 προσαγωγές

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις κτιρίων στην Αθήνα. Πρόκειται για την κατάληψη GARE και Ζαΐμη στα Εξάρχεια και της Ματρόζου στο Κουκάκι. Τουλάχιστον 12 άτομα έχουν προσαχθεί από την κατάληψη της οδού Ματρόζου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις κτιρίων στην Αθήνα. Πρόκειται για τις καταλήψεις GARE και Ζαΐμη στα Εξάρχεια και της Ματρόζου στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12 προσαγωγές από την κατάληψη της οδού Ματρόζου.

Η πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε στις 6:15 το πρωί με την κατάληψη GARE στην Οδό Καλλιδρομίου στην οποία είχε γίνει ξανά προσπάθεια εκκένωσης στις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα εκκενώθηκε κατάληψη στην Ζαΐμη.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε με εισαγγελική εντολή, έπειτα από μηνύσεις που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων αυτών. Ειδικότερα, της Ματρόζου ανήκει στον «Ευαγγελισμό», της Ζαΐμη στην ΕΣΗΕΑ και της Καλλιδρομίου σε ιδιώτη.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι προσαγωγές από την κατάληψη της Ματρόζου έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για διατάραξη κοινής ειρήνης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας, που έχει χτυπηθεί στο κεφάλι.

Κατά την προσπάθεια εκκένωσης της κατάληψης έγινε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης, σύμφωνα με τις ίδιες πληρφορίες.

Αλληλέγγυοι διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ.

Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στις καταλήψεις σημειώνονται ένα 24ωρο μετά την Παμβαλκανική Διεθνιστική-Αντοφασιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης με την Κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Μάρτη.

in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024