Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαβρόγλου: Οι συνέργειες ΤΕΙ και πανεπιστημίων θα γίνουν στα καλά τμήματα

Γαβρόγλου: Οι συνέργειες ΤΕΙ και πανεπιστημίων θα γίνουν στα καλά τμήματα

Το πλαίσιο μέσα από το οποίο προέκυψε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, περιέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην εκδήλωση για την ίδρυση του ιδρύματος.

Το πλαίσιο μέσα από το οποίο προέκυψε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ), περιέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην εκδήλωση για την ίδρυση του ιδρύματος, στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Αιγάλεω.

Ο κ. Γαβρόγλου, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του εγχειρήματος, επανέλαβε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά και έκανε λόγο για «αχαρτογράφητους χώρους». Μάλιστα, ανέφερε ότι τα δύσκολα τώρα ξεκινούν για τη διοικούσα επιτροπή, που έχει αναλάβει τη διοίκηση του ιδρύματος τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του.

Εξάλλου, ο υπουργός αναφέρθηκε στις συνέργειες που είναι σε εξέλιξη, μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα. «Υπάρχουν ΤΕΙ που έχουν κλείσει τον ιστορικό τους ρόλο. Οι συνέργειες με τα πανεπιστήμια θα γίνουν με τα καλά τμήματα, που έχουν προοπτικές. Θα δούμε για εκείνα που έχουν κλείσει τον κύκλο τους, τι ρόλο θα έχουν στο νέο εγχείρημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου και υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για να χαθούν θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην πρόταση για το σχέδιο νόμου που θα αφορά στη συνέργεια μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, που θα δει τις επόμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

Ακόμη, μίλησε για τις διετείς δομές στα πανεπιστήμια, που θα ξεκινήσουν από το ΠΔΑ, ως «έναν ακόμη τρόπο ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης» και ευχαρίστησε τους δημάρχους της περιοχής της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι «έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για συγκεκριμένες παροχές, μακριά από διαπλοκές».

«Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν και ελπίζω σε έναν χρόνο να κάνουμε μία αντίστοιχη συνάντηση και να έχουμε να πούμε πολλά» κατέληξε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, ανοίγοντας την εκδήλωση, χαιρέτησε την ίδρυση πανεπιστημίου στην «πίσω αυλή του λεκανοπεδίου» και τον καθορισμό της έδρας του στον δήμο Αιγάλεω.

Ο κ. Μπίρμπας υπογράμμισε την ανάγκη να τεθεί ως προτεραιότητα από το νέο πανεπιστήμιο η εξωστρέφεια, ώστε «να βλέπει τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους, για την αξιοποίηση των τοπικών πλεονεκτημάτων» και να συνεισφέρει στη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

Εκ μέρους της διοικούσας επιτροπής, ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, σημείωσε ορισμένα «πρωτοποριακά σημεία» που συνοδεύουν την ίδρυση του ΠΔΑ, όπως το ότι ιδρύθηκε μέσα σε εννέα μήνες από την εξαγγελία του, ότι ο υπουργός έκανε «μικροχειρουργικές παρεμβάσεις» κατά τη διαδικασία, αλλά και την αναβάθμιση κλάδων.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024