Ενισχύεται σημαντικά η τουριστική ζήτηση της Ελλάδας από τη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία από τις επαφές και διαπραγματεύσεις της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, με παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, τα οποία δείχνουν αύξηση της τάξης του 25-40% των προκρατήσεων.

Κυρίαρχο στοιχείο των συζητήσεων της υπουργού ήταν η διαπίστωση όλων ότι η Ελλάδα σταθερά αυξάνει το τουριστικό της μερίδιο και πρωταγωνιστεί στις δημοφιλέστερες επιλογές προορισμού των γερμανών ταξιδιωτών. Το 2018 αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση από το 2017, χρονιά κατά την οποία είχαμε 3,7 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών στη χώρα μας, με άνοδο 18,1%.

Η κ. Κουντουρά, που επισκέφθηκε τη Διεθνή Τουριστική ‘Εκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο, συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου TUI,  Friedrich  Joussen, και τον  Thomas Ellerbeck, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, και συζήτησαν τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Επίσης, είχε επαφές με το διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Thomas Cook, Peter Fankhauser,  με τους επικεφαλής της JET2, καθώς επίσης και με ηγετικά στελέχη των Alltours, Der Touristik, FTI,  Schauinsland Reisen, Studiosus Reisen, και των αεροπορικών εταιρειών Condor και Germania Airlines.

Βάσει των εν λόγω επαφών, οι μεγάλοι τουριστικοί – ταξιδιωτικοί όμιλοι και οι αεροπορικές εταιρείες προτίθενται να διευρύνουν τα προγράμματά τους για την Ελλάδα και να εντάξουν νέους ελληνικούς προορισμούς.  

Επιπλέον, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Γερμανίας DRV,  Norbert Fiebig, με τον οποίο συζήτησαν την προοπτική να διεξαχθεί στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο της DRV, και είχε συνεργασία με τη διοίκηση της ομοσπονδιακής Ένωσης της τουριστικής βιομηχανίας της Γερμανίας BTW,  με θέμα την ετήσια Γερμανική Διάσκεψη για τον Τουρισμό (Tourismusgipfel).

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο