Νέους στοιχηματικούς ορίζοντες ανοίγει η στρατηγική συνεργασία της θυγατρικής εταιρίας του ΟΠΑΠ, «Ιπποδρομίες ΑΕ» με τη Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας.

Τα δεδομένα της νέας εποχής παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 9 Μαρτίου στο Μαρκόπουλο παρουσία και εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου που έλκουν την καταγωγή τους από τη Μεγαλόνησο (Λούκα Γιώρκας, Ελευθερία Ελευθερίου, Στέλλα Δημητρίου).

«Κοινός κουμπαράς» είναι ο όρος – κλειδί για τους παίκτες του στοιχήματος, όπως επισήμαναν στις τοποθετήσεις τους οι Οδυσσέας Χριστοφόρου (β’ αντιπρόεδρος της “Ιπποδρομίες ΑΕ” και επικεφαλής των εταιρικών υποθέσεων του ΟΠΑΠ), Αλέξης Χαραλαμπίδης (αντιπρόεδρος Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας), Κώστας Αλεξόπουλος (Chief operating officer της «Ιπποδρομίες ΑΕ») και Μάριος Κουτσομύτης (πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδος).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι κορυφαίοι αναβάτες της Ελλάδας (Παναγιώτης Δημητσάνης) και της Κύπρου (Κωνσταντίνος Καποδίστριας), ενώ την παρουσίαση ανέλαβαν η δημοσιογράφος Ευη Φραγκάκη και ο εξειδικευμένος στα ιπποδρομιακά δρώμενα Κώστας Λουκόπουλος.

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Λουκόπουλος ανέφερε:

«Σήμερα είναι ιδιαίτερη χαρά για όλους μας, ειδικά για μας τους παλιούς ιπποδρομιακούς, γιατί ένα όραμα γίνεται επιτέλους πράξη. Οι ελληνικές και οι κυπριακές ιπποδρομίες είχαν πολλά κοινά από το παρελθόν. Aπό τον ιππόδρομο του Φαλήρου. Ο στίβος ήταν σχεδόν ίδιος, ο ιππόδρομος, οι κανονισμοί, τα στοιχήματα και πάνω απ’ όλα οι ιπποπαραγωγοί, οι αναβάτες, οι προπονητές ένθεν και ένθεν λειτουργούσαν στους δύο χώρους.

Τι έλειπε; Ο κοινός κουμπαράς! Και αυτό έρχεται να γίνει πράξη φέτος, ύστερα από πολλές επίπονες και εξαιρετικά επιτυχείς προσπάθειες των δύο ηγεσιών: της “Ιπποδρομίες ΑΕ” και της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε».

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο που ανακοίνωνε την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας και περιέγραφε το πλαίσιο της.

«Η “Ιπποδρομίες ΑΕ” και η Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας ανακοινώνουν την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας προσφέροντας στους φιλίππους τρεις ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδα και συμμετοχή σε κοινό κουμπαρά.

Μέσω της νέας συνεργασίας από τις 24 Ιανουαρίου η “Ιπποδρομίες ΑΕ” προσφέρει στους παίκτες από την Ελλάδα τη δυνατότητα στοιχηματισμού στις κούρσες που πραγματοποιούνται στον Ιππόδρομο Λευκωσίας, ενώ από τον Μάιο και οι Κύπριοι φίλιπποι θα έχουν την ευκαιρία να στοιχηματίσουν στις ελληνικές ιπποδρομίες.

Οι κυπριακές ιπποδρομίες είναι πολύ κοντά στα ελληνικά δεδομένα με επίπεδες κούρσες σε χωμάτινο στίβο. Πολλοί κύπριοι αναβάτες είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό, καθώς έχουν συμμετάσχει σε ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο, ενώ υπάρχει έντονη παρουσία από έλληνες αναβάτες και στον ιππόδρομο της Λευκωσίας».

Ακολούθως οικοδεσπότες και προσκεκλημένοι ανέβηκαν στο βήμα για να χαιρετίσουν τη στρατηγική συνεργασία. Αναλυτικά:

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

(β’ αντιπρόεδρος «Ιπποδρομίες ΑΕ», επικεφαλής εταιρικών υποθέσεων ΟΠΑΠ)

«Να αναφέρω ότι ο απόλυτος εμπνευστής αυτής της συνεργασίας είναι ο Σπύρος Φωκάς. Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας σε αυτή την εκδήλωση. Ολοι στον ΟΠΑΠ, και εγώ προσωπικά, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχόμαστε στον ιππόδρομο το νέο μας στρατηγικό συνεργάτη, τη Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας.

Θέλω να καλωσορίζω τον προσωπικό μου φίλο Αλέξη Χαραλαμπίδη και τον κύριο Γιώργο Χατζημηνά, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Λέσχης αντίστοιχα. Είμαι επίσης χαρούμενος που έχουμε δίπλας μας δύο κύπριους πολύ ταλαντούχους αναβάτες, όπως ο Κώστας Καποδίστριας και ο Γιώργος Σταυρινίδης που έχουν πολύ σημαντικές επιτυχίες τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Σας εύχομαι και στο εξωτερικό, γιατί πραγματικά σας θαυμάζουμε.

Χαίρομαι επίσης που μαζί μας είναι κύπριοι καλλιτέχνες από το χώρο του θεάματος και της τέχνης, όπως η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Λούκας Γιώρκας και η Στέλλα Δημητρίου.

Είμαι βέβαιος πως όσοι είσαστε εδώ σήμερα γνωρίζετε πως ο κυπριακός και ο ελληνικός ιππόδρομος έχουν πολλά κοινά. Δεν θα αναφερθώ τόσο στο δέλτα του Φαλήρου, γιατί όλοι το έχετε ζήσει.


O Γενικός Διευθυντής της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας Γιώργος Χατζημηνάς (αριστερά) μαζί τον Οδυσσέα Χριστοφόρου (β’ αντιπρόεδρο της «Ιπποδρομίες Α.Ε.» και επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ

Θα ήθελα όμως να πω ότι οι έλληνες φίλιπποι έχουν υποδεχτεί με μεγάλη αγάπη, έχουν αγκαλιάσει το κυπριακό στοίχημα και τις κυπριακές ιπποδρομίες. Βλέπουμε κούρσες με 10 και 12 άλογα, κούρσες πολύ ανταγωνιστικές.

Σίγουρα ο κουμπαράς έχει παίξει μεγάλο ρόλο και αυτό το βλέπουμε από τους στοιχηματισμούς στα πρακτορεία μας. Ένα άλλο γεγονός που έχει βοηθήσει είναι ότι προσφέρονται στοιχηματικές επιλογές που είναι πολύ δημοφιλείς σε μας.

Η συνεργασία με τη Λέσχη Λευκωσίας έχει για μένα μία πολύ μεγάλη βαρύτητα, γιατί ουσιαστικά δημιουργήσαμε ένα κουπόνι αμιγώς ελληνικού ενδιαφέροντος με δύο ιπποδρομίες στην Κύπρο και μία στο Μαρκόπουλο κάθε εβδομάδα.

Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι η ανταπόκριση του φίλιππου κοινού σε αυτή τη συνεργασία θα είναι μεγάλη και για έναν άλλο λόγο: γιατί μας στηρίζει έμπρακτα η ιπποδρομιακή κοινότητα.

Δύο χρόνια έχουμε περάσει μαζί όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Μία κοινότητα που στην πλειοψηφία της είναι εδώ σήμερα και στηρίζει προσπάθειες της εταιρείας μας. Προσπάθειες που εντάσσονται στην ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΠΑΠ για την ανάπτυξη των προϊόντων παγκοσμίας κλάσης.

Πριν κλείσω θέλω να σας πω ότι οι πρωτοβουλίες στις ιπποδρομίες δεν θα σταματήσουν εδώ. Συνεχίζουμε δυναμικά με στόχο της αναγέννηση του ελληνικού ιπποδρομιακού προϊόντος και σύντομα θα προχωρήσουμε σε νέες συνεργασίες και εκπλήξεις».

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

(αντιπρόεδρος Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας)

«Σκοπός της παρουσίας μας εδώ είναι -όπως γνωρίζετε- να επισφραγίσουμε την επιτυχή κατάληξη που είχε η προσπάθεια που αναλάβαμε από κοινού για τη μετάδοση των κυπριακών ιπποδρομιών στην Ελλάδα και σύντομα των ελληνικών στην Κύπρο.

Αυτή η ομολογουμένως επιτυχημένη κατάληξη αποτελεί μόνο την πρώτη φάση της συνεργασίας μας η οποία προσβλέπω και αναμένω ότι θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί σε υψηλότερα επίπεδα τα οποία όλοι οραματιζόμαστε.


Σκοπός είναι η συνεχης αναβάθμιση του προϊόντος τόνισε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας Αλέξης Χαραλαμπίδης

Η πρώτη μετάδοση κυπριακής ιπποδρομίας στην Ελλάδα έγινε στις 24 Ιανουαρίου και συνεχίζεται έκτοτε με αρκετή επιτυχία. Καταφέραμε και προσφέραμε στους φιλίππους στην Ελλάδα και σύντομα στους φιλίππους στην Κύπρο τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να στοιχηματίζουν σε περισσότερες ιπποδρομίες στο άθλημα που αγαπούν.

Οι ιστορικοί και άρρηκτοι δεσμοί Ελλάδας – Κύπρου αποτελούν τα εχέγγυα ότι αυτή η συνεργασία βασίζεται σε στέρεες βάσεις και θα αναπτυχθεί σε υγιείς συνθήκες. Ανοίγουν νέοι ορίζοντες και το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για τους δύο οργανισμούς θα βοηθήσει να αναπτύξουμε περισσότερο το άθλημα.

Σκοπός η συνεχής αναβάθμιση του προϊόντος και η συνέχιση της συνεργασίας. Είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
(Chief operating officer της «Ιπποδρομίες ΑΕ»)

«Καλωσορίζω από την πλευρά μου τον αντιπρόεδρο της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας κύριο Αλέξη Χαραλαμπίδη και τον γενικό διευθυντή Γιώργο Χατζημηνά. Σήμερα γιορτάζουμε μία πολύ επιτυχημένη συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο.

Το πρώτο βήμα της συνεργασίας έχει ήδη υλοποιηθεί. Οι κυπριακές ιπποδρομίες μεταδίδονται στην Ελλάδα και οι Ελληνες παίκτες έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν κοινό κουμπαρά με τους Κύπριους.

Οι έλληνες φίλιπποι έχουν σήμερα την ευκαιρία τρεις μέρες τη εβδομάδα -Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή- να παρακολουθήσουν και να στοιχηματίσουν σε ελληνόφωνες ιπποδρομίες. Το γεγονός αυτό έχει μία δυναμική και ήδη πάνω από το 10% του τζίρου των κυπριακών ιπποδρομιών πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Το δεύτερο μέρος της συνεργασίας θα υλοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους: οι ελληνικές ιπποδρομίες θα μεταδίδονται στην Κύπρο και οι Κύπριοι θα έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίσουν σε κοινό κουμπαρά με τους Ελληνες.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι παίκτες τόσο εδώ όσο και στην Κύπρο είναι εξοικειωμένοι με τις ιπποδρομίες, με τους αναβάτες που ιππεύουν και τους προπονητές. Τα κοινά μας με την Κύπρο είναι πολλά και αυτό δεν εξαιρεί τις ιπποδρομίες.

Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ και στον επόμενο στόχο, αφού ολοκληρωθεί η τεχνική υλοποίηση της μετάδοσης των ελληνικών ιπποδρομιών στην Κύπρο. Θέλουμε και θα εργαστούμε, ώστε οι ελληνικές και οι κυπριακές ιπποδρομίες, σαν ένα κοινό προϊόν, να εξαχθούν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και γιατί όχι και σε κάποια άλλη ήπειρο. Αυτό θα είναι μία διεθνής αναγνώριση και καταξίωση των ιπποδρομιών μας και θα οδηγήσει φυσικά σε αύξηση του τζίρου και σε αναβάθμιση του προϊόντος.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της εταιρίας μας που συνέβαλαν στη σύναψη αυτής της συνεργασίας και που εργάζονται εντατικά για την εδραίωση της νέας εποχής των ιπποδρομιών στην Ελλάδα».

ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ
(πρόεδρος Ενωσης Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδος)

«Χαιρετίζω εκ μέρους των ελλήνων ιδιοκτητών τη συνεργασίας του ΟΠΑΠ μέσω της θυγατρικής του “Ιπποδρομίες ΑΕ” με τη Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας. Ηδη απ’ ότι μαθαίνω είναι καλή η υποδοχή των κυπριακών ιπποδρομιών από τους έλληνες φιλίππους. Ελπίζω να συμβεί το ίδιο προσεχώς και με το κυπριακό κοινό και τις ελληνικές ιπποδρομίες.

Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό των κύπριων φιλίππων σε σχέση με το συνολικό ποσοστό της χώρας είναι σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο ελληνικό. Αυτό κατά τη γνώμη είναι και το σημαντικότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Ιπποδρομίες ΑΕ. Να καταφέρει δηλαδή να βάλει τις ιπποδρομίες σε κάθε ελληνικό σπίτι. Να δημιουργήσει επιτέλους στην Ελλάδα μία νέα γενιά φιλίππων που θα έχουν και υψηλή ιπποδρομιακή κουλτούρα και υψηλή ιπποδρομιακή παιδεία. Σε αυτό το στοίχημα είναι σίγουρο ότι έχουμε να μάθουμε πολλά από τους κύπριους φίλους μας που έχουν ήδη επιτύχει σε αυτό το τομέα.

Πριν από δυόμισι χρόνια όταν τελείωνε οριστικά η εποχή του κρατικού ΟΔΙΕ και έκλεινε ο ιππόδρομος κάποιοι δικαιολογημένα φοβόντουσαν ότι δεν θα ξανανοίξει ποτέ. Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι δυόμισι χρόνια μετά η εικόνα των ελληνικών ιπποδρομιών θα ξεκινούσε να μεταδίδεται στο εξωτερικό και ότι θα υπάρχει η δυνατότητα στοιχηματισμού σε αυτές. Η αρχή γίνεται από την Κύπρο, οπότε μπράβο στις “Ιπποδρομίες ΑΕ”, μπράβο στον ΟΠΑΠ για τα μικρά αλλά σταθερά βήματα που κάνει για την ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών.

Τέλος εννοείται ότι η Ενωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ελλάδος είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε συνέργεια ή οποιαδήποτε ιδέα έχουν οι Κύπριοι, ώστε να προωθήσουμε το προϊόν που όλοι αγαπάμε στις δύο χώρες».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
(κύπριος αναβάτης)

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής και για τους δύο ιπποδρόμους. Γιορτάζουμε τη συνεργασία μας και ευελπιστούμε στη βελτίωση των ιπποδρομιών. Εύχομαι τα καλύτερα».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΣ
(έλληνας αναβάτης)

«Θα ήθελα και εγώ να σας χαιρετίσω. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα με την ένωση. Από κει και πέρα εύχομαι ότι καλύτερο στις “Ιπποδρομίες ΑΕ” και στη Λέσχη. Να μπορεί να υπάρχει συνεργασία»

ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΚΑΣ

«Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ένωση. Και η Ελλάδα και η Κύπρος είναι καλό να συμβαδίζουν και να έχουν δεσμούς σε όλα τα επίπεδα. Οπότε εμείς υποστηρίζουμε κάθε τέτοια σύμπραξη»


Ο Στέλλα Δημητρίου, η Ελευθερία Ελευθερίου και ο Λούκας Γιώρκας

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

«Θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία να πηγαίνω στον ιππόδρομο Λευκωσίας μαζί με τον πατέρα μου. Χαίρομαι που έγινε αυτή η ένωση και ελπίζω να εξελίσσεται η συνεργασία»

ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και πιστεύω θα είναι μία πολύ καλή αρχή για μένα. Χαίρομαι για αυτή τη συνεργασία και ελπίζω από δω και πέρα να έρθουν μεγαλύτερες συνεργασίες και να γίνουν περισσότερα πράγματα».

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Να σημειωθεί εδώ ότι είναι τέταρτη συνεργασία που επιτυγχάνει η θυγατρική του ΟΠΑΠ «Ιπποδρομίες ΑΕ», ύστερα από τις αντίστοιχες με τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.
Ηδη, το κουπόνι του στοιχήματος που περιλαμβάνει ιπποδρομίες, προσφέρει σε στοιχηματισμό κούρσες από το αρκετές χώρες. Εχουμε, λοιπόν, την PMU που είναι ο γαλλικός πάροχος, την βρετανική GBI racing και στη Νότια Αφρική την Phumelela.

Μάλιστα, την περασμένη σεζόν και όταν παρουσιάστηκαν εκείνες οι συνεργασίες, είχαν ιππεύσει στο Μαρκόπουλο και στις ελληνικές κούρσες, η Hayley Turner από την Αγγλία, ο γάλλος τζόκεϊ Roland Thomas και ο Muzi Yeni από τη Νότιο Αφρική.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο