Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Τρίτη η απόφαση για την έφεση του Ολυμπιακού

Την Τρίτη η απόφαση για την έφεση του Ολυμπιακού

Από την Τρίτη θα υπάρχουν εξελίξεις στην έφεση του Ολυμπιακού για την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη (13/03) στις 13:00 για να καταθέσουν υπόμνημα, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να βγει και η οριστική απόφαση για την τύχη της Έφεσης.

Από την Τρίτη θα υπάρχουν εξελίξεις στην έφεση του Ολυμπιακού για την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, εκδικάστηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη (13/03) στις 13:00 για να καταθέσουν υπόμνημα, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να βγει και η οριστική απόφαση για την τύχη της Έφεσης.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι νομικοί Αργύρης Λίβας και Βασίλης Δημακόπουλος, οι οποίοι ζήτησαν να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας και σε περίπτωση που υπάρξει τιμωρία για την ομάδα του Πειραιά να είναι μικρότερη από αυτή που είχε αρχικά επιβληθεί.

Ενώ ζήτησαν προθεσμία λέγοντας ότι πως έτσι και αλλιώς η ποινή κεκλεισμένων των θυρών έχει ήδη εκτιθεί.

Στην αίθουσα βρέθηκαν επίσης οι Κώστας Καραπαπάς και Κούλης Δουρέκας.

«Να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας»

Πρώτος που μίλησε από την πλευρά του Ολυμπιακού ήταν ο Βασίλης Δημακόπουλος: «Η ευθύνη της εντός έδρας ΠΑΕ περιορίζεται μόνο εφόσον υπάρχει υπαίτια συμπεριφορά» είπε αρχικά και συνέχισε: «Η ΠΑΕ παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το αγώνα έκανε ότι έπρεπε για να μην παραλείψει κάτι. Οι ποινές είναι δυσανάλογες και θα πρέπει να περιοριστούν σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας».

Με την τοποθέτηση αυτή o κ. Δημακόπουλος ζήτησε αν -τελικά- τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, να επιβληθούν ηπιότερες ποινές.

«Οι κυρώσεις δεν έχουν την αναλογικότητα ως προς τον βαθμό της παραβατικότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημακόπουλος για την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό.

«Διαμαρτυρήθηκαν στους παίκτες του Ολυμπιακού»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αργύρης Λίβας, επίσης δικηγόρος του Ολυμπιακού: «Όσον αφορά τα περιστατικά που μας καταλογίζονται, έχει καταλήξει η ΕΠΟ στο συμπέρασμα ότι η καύση κάποιον κασκόλ, μας τιμωρεί με την παράγραφο β. Δεν προβλέπεται πουθενά αντίστοιχη ποινή. Δεν υπάρχει κάποια κλοπή πανό. Τα προμηθεύτηκαν και για εμπαιγμό, πραγματικά τα έκαψαν. Δεν υπάρχει όμως φθορά ξένης περιουσίας» και συνέχισε:

«Τα συγκεκριμένα άτομα που έκαναν τα επεισόδια, δεν εισήλθαν για να επιτεθούν ή για να κάνουν φθορά. Οι φίλαθλοι μπήκαν και διαμαρτυρήθηκαν στους δικούς μας παίκτες. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν αποχωρήσει. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι μπήκαν για να επιτεθούν στους παίκτες της ΑΕΚ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο. Δεν επιτέθηκαν εναντίον οποιουδήποτε αξιωματούχου αγώνα, παρά μόνο στο τέλος έγιναν κάποιες μικρές αψιμαχίες. Δεν μπήκαν για να επιτεθούν, περπατούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Ακόμη πρόσθεσε: Αν δεν εφαρμοστεί εδώ η αρχή της αναλογικότητας, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Είχαμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θα σας παρακαλούσα, για προθεσμία για υπόμνημα, την ποινή της έδρας την έχουμε εκτίσει».

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024