Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα ύψη η αντιπαράθεση Μαξίμου - ΝΔ για τους έλληνες στρατιωτικούς

Στα ύψη η αντιπαράθεση Μαξίμου – ΝΔ για τους έλληνες στρατιωτικούς

Για ανευθυνότητα και εμπρηστικές δηλώσεις, με φόντο την υπόθεση των δύο στρατιωτικών, αλληλοκατηγούνται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τις νέες δηλώσεις του Π.Καμμένου, ο οποίος μίλησε για «ομήρους». Η ΝΔ μιλά για λέξη που παραπέμπει πάντα σε ανταλλάγματα, καλώντας τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει. «Όσο η ΝΔ επιστρατεύει εθνικά θέματα για αντιπαράθεση, λειτουργεί ενάντια στη χώρα» απαντούν αυστηρά κυβερνητικές πηγές.

Για ανευθυνότητα και εμπρηστικές δηλώσεις, με φόντο την υπόθεση των ελλήνων στρατιωτικών, αλληλοκατηγούνται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τις νέες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε τους δύο στρατιωτικούς «ομήρους».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, η οποία επεσήμανε πως «μία ημέρα αφότου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κράτηση των ελλήνων αξιωματικών ‘σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο’ για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μην επικοινωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τους έλληνες αξιωματικούς ‘ομήρους’ του τουρκικού κράτους».

Όπως πρόσθεσε η κ. Σπυράκη, η λέξη «όμηρος» παραπέμπει πάντα σε ανταλλάγματα, καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό «να ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο στρατιωτικούς και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει στην πατρίδα και τις οικογένειές τους».

Μαξίμου: Η επιστράτευση εθνικών θεμάτων για αντιπαράθεση λειτουργεί ενάντια στη χώρα

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, πηγές του οποίου κάνουν λόγο για «άβολη θέση στην οποία έφθασε η κ. Σπυράκη και η ΝΔ μετά το χθεσινό Βατερλώ», καθώς και για «κατάρρευση της προσπάθειάς της να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για το σκάνδαλο Novartis και να αλλάξει την ατζέντα».

«Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει ότι όσο επιστρατεύει τα εθνικά θέματα για την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, δεν λειτουργεί ενάντια στην κυβέρνηση αλλά στην ίδια τη χώρα και υπονομεύει τις διαρκείς διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Συνεχίζοντας, τόνισαν πως αναμένουν «και την τρίτη κατά σειρά on camera δήλωση της κυρίας Σπυράκη για το ίδιο θέμα μέσα σε μία ημέρα», ενώ διερωτήθηκαν «αν η ανευθυνότητα χρεώνει υπερωρίες».

in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024