Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την Τετάρτη η έκδοση του 12μηνου έντοκου γραμματίου

Την Τετάρτη η έκδοση του 12μηνου έντοκου γραμματίου

Στην έκδοση 12μηνου έντοκου γραμματίου προχωρά την Τετάρτη 14 Μαρτίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με στόχο την άντληση ποσού 625 εκατ. ευρώ.

Στην έκδοση 12μηνου έντοκου γραμματίου προχωρά την Τετάρτη 14 Μαρτίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με στόχο την άντληση ποσού 625 εκατ. ευρώ.

Η τελευταία φορά που το ελληνικό δημόσιο είχε εκδώσει ετήσια έντοκα γραμμάτια ήταν τον Απρίλιο του 2010. Η επανέκδοση ετήσιων εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου αποτελεί την πρώτη μετά από οκτώ χρόνια. Η τελευταία είχε διενεργηθεί τον Απρίλιο του 2010 με κόστος 4,85%.

Πηγές της αγοράς προεξοφλούν ότι η επικείμενη έκδοση θα συγκεντρώσει μαζικό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, δεδομένου ότι αναμένεται απόδοση κάτω από 1,5%, αναλόγως των συνθηκών στην αγορά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων Ευρώ, λήξεως 15 Μαρτίου 2019.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 (Τ+2).

Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη δια­δικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024