Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Ερντογάν στη Moody's με την «μπάλα» να παίρνει και την Ελλάδα

Επίθεση Ερντογάν στη Moody’s με την «μπάλα» να παίρνει και την Ελλάδα

Την οργισμένη αντίδραση τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από τον οίκο Moody's κατά μία βαθμίδα, καθώς με αφορμή την εξέλιξη αυτή βρήκε ευκαιρία να εξαπολύσει νέα «πυρά» κατά της Ελλάδας, της οποίας το αξιόχρεο αναβαθμίστηκε πρόσφατα από τον οίκο αξιολόγησης.

Την οργισμένη αντίδραση τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από τον οίκο Moody’s κατά μία βαθμίδα, καθώς με αφορμή την εξέλιξη αυτή βρήκε ευκαιρία να εξαπολύσει νέα «πυρά» κατά της Ελλάδας, της οποίας το αξιόχρεο αναβαθμίστηκε πρόσφατα από τον οίκο αξιολόγησης.

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο τα κριτήρια της Moody’s.

Παράλληλα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής τακτικής τους, αναφέρουν ότι «η σχετική έκθεση γράφτηκε στο γραφείο του Φετουλάχ Γκιουλέν», για τον οποίο ο οίκος αξιολόγησης «τρέφει μεγάλη αγάπη», και στόχο έχει «να παραποιήσει τα στοιχεία».

Σημειώνεται πως η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο Ba2. «Η κυβέρνηση φαίνεται ότι συνεχίζει να είναι επικεντρωμένη στα βραχυπρόθεσμα μέτρα σε βάρος της αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής και της θεμελιώδους οικονομικής μεταρρύθμισης» ανέφερε ο οίκος Moody’s.

Εν μέσω ενός αρνητικού θεσμικού περιβάλλοντος, η εξωτερική θέση της Τουρκίας, το χρέος και οι ανάγκες μετακύλισης συνέχισαν να επιδεινώνονται, συμπλήρωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

in.gr

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024