Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Μετατρέπετε τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο για το χθες [βίντεο]

Μητσοτάκης: Μετατρέπετε τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο για το χθες [βίντεο]

Επίθεση εφ' όλης της ύλης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια που θα αποφασίσει επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής. Μετατρέπετε τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο για το χθες, κατήγγειλε την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΝΔ: «όλα στο φως». Την ομιλία του ξεκίνησε με αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συνέχιση της κράτησης των δύο στρατιωτικών κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανεύθυνους και επιπόλαιους χειρισμούς.

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια που θα αποφασίσει επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ομιλία του ξεκίνησε με αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συνέχιση της κράτησης των δύο στρατιωτικών κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανεύθυνους και επιπόλαιους χειρισμούς.

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης καλώντας την κυβέρνηση «έστω και τώρα» να προβεί σε όλες τις ενέργειες -και σε θεσμικό επίπεδο- ώστε οι δύο στρατιωτικοί να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Ζήτησε δε εκ νέου τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ενώ στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση σαφές μήνυμα -όπως είπε- τόνισε ότι «Είμαστε φιλειρηνικός λαός αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Novartis και εν γένει της πολιτικής στο φάρμακο ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε καταρχάς την κυβέρνηση ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, τη μετατρέπει σε απέραντο δικαστήριο για το χθες. Βυθίζετε τη χώρα στη λάσπη, χωρίς να σας ενδιαφέρει εάν αυτό αμαυρώνει την εικόνα της χώρας και επηρεάζει αρνητικά τις επενδύσεις, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε εκ νέου για «δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», με αναφορές στις υποθέσεις επιδότησης ενοικίων εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης, αλλά και σε προσλήψεις στελεχών και συγγενών μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο και σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Επαναλαμβάνοντας ότι πάγια θέση της ΝΔ είναι «όλα στο φως», τόνισε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται και θέλει να αποκαλυφθούν τα πάντα ψηφίζοντας «ναι» σε όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης για Επιτροπές, κάτι που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ποτέ.

Κάλεσε δε τη κυβέρνηση να δείξει έστω τώρα πολιτική γενναιότητα και να υπερψηφίσει τη πρόταση της ΝΔ, ώστε να ερευνηθεί σε βάθος η ακολουθούμενη πολιτική για το φάρμακο τα τελευταία χρόνια.

«Εμείς ζητάμε να πέσει φως στο σκοτάδι. Εσείς τρέμετε την αποκάλυψη της αλήθειας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απηύθυνε δε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κλείσει άρον-άρον την Προανακριτική για τη Novartis πριν αποκαλυφθεί η «σκευωρία» και ζήτησε να προσέλθουν στην Επιτροπή οι μάρτυρες για να φανεί η βασιμότητα των ισχυρισμών τους.

«Δεν θέλετε να εξεταστούν οι μάρτυρες γιατί φοβάστε ότι θα καταρρεύσει η υπόθεση», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αρκείστε στην κατασκευή υπόπτων και επιδιώκετε να σέρνετε η υπόθεση, να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο… Δεν θα σας περάσει, η υπόθεση θα φθάσει μέχρι το τέλος».

«Η κυβέρνηση στο παρελθόν αρνήθηκε τη σύσταση κάθε επιτροπής που έχει ζητήσει η ΝΔ, από το τι έγινε στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και στα capital controls, μέχρι τον κ. Καμμένο που καλύπτετε. Εμείς αντίθετα έχουμε υπερψηφίσει όλες τις επιτροπές που έχει ζητήσει η κυβέρνηση. Ακόμη και για τη Novartis είπαμε να συσταθεί αλλά να λειτουργήσει μέχρι τέλους» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος δε στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την απόρριψη της σημερινής πρότασης της ΝΔ είπε ειρωνικά ότι «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δική μας πρόταση είναι αντιπερισπασμός, ότι τα όποια λάθη σταμάτησαν το 2015 και ότι εσείς έχετε ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα» χαρακτηρίζοντας αστεία τα επιχειρήματα.

Απευθυνόμενος δε προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι στην ομιλία του για τη Novartis μίλησε για πολιτικές ευθύνες και τον ρώτησε «στην δική σας διακυβέρνηση, για τα πεπραγμένα 2015-2018 υπάρχουν ή όχι πολιτικές ευθύνες; Η απαίτηση να διερευνηθούν οι ευθύνες μέχρι το 2015 και όχι μέχρι το 2018 είναι προκλητική και δεν γίνεται δεκτή».

in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024