
Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
H καλή πορεία της οικονομίας και το θετικό κλίμα που επικρατεί αντανακλάται στην υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.
H καλή πορεία της οικονομίας και το θετικό κλίμα που επικρατεί αντανακλάται στην υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.
Η εξυγίανση της οικονομίας και η προοπτική της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο φαίνεται ότι προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών στα κρατικά ομόλογα γεγονός που συνδέεται με τον υψηλό τζίρο που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη δευτερογενή αγορά.
Πιο αναλυτικά σήμερα τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της αγοράς ομολόγων η απόδοδη του 10ετους ομολόγου «έκανε βουτιά» υποχωρώντας στο 4,06% απο 4,30% που είχε κλείσει χθες στο HDAT. Ωστόσο στη συνέχεια η απόδοση αυξήθηκε εκ νέου στο 4,20% ενώ πριν από λίγο το ίδιο ομόλογο διαπραγματευόταν στο 4,12%.
Υπενθυμίζεται ότι το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου κυμαίνονταν χθες στο 3,6%.
Οσον αφορά στον τζίρο στο ΗΔΑΤ τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από τις αρχές της εβδομάδας έχουν καταγραφεί συναλλαγές ύψους 97 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ κυμαινόταν στα 5 ως 7 εκατ. ευρώ.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ο Τεντόγλου έκανε τον αγώνα της καριέρας του – Τα 4 άλματα πάνω από τα 8.50μ. και η ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ (vids)
- Βερολίνο: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης – Τον πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Ο Χεζόνια υπογράφει για έναν χρόνο στους Καβαλίερς (pic)
- Η αρχαία ελληνική πόλη στην Κριμαία που μπήκε στη λίστα κινδύνου της UNESCO
- ΕΛΑΣ: Τι θα περιλαμβάνει η πρόταση της για μια «ισχυρή αυτοδιοίκηση» – Οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν
- Νίκολιτς για μεταγραφές: «Περιμένω δυο παίκτες άμεσα, χρειαζόμαστε μέσους – Ίσως πάρουμε και άλλους»

