Συγκροτείται η τριμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή για τις νέες αντικειμενικές
Συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου η τριμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για να κάνει τον πρώτο έλεγχο των αντικειμενικών αξιών που θα προτείνουν οι εκτιμητές. Σημειώνεται ότι στις 15 Μαρτίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών στους 250 εκτιμητές ακινήτων προκειμένου να εισηγηθούν τις νέες τιμές σε 10.000 ζώνες σε όλη της χώρα.
Συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου η τριμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για να κάνει τον πρώτο έλεγχο των αντικειμενικών αξιών που θα προτείνουν οι εκτιμητές.
Σημειώνεται ότι στις 15 Μαρτίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών στους 250 εκτιμητές ακινήτων προκειμένου να εισηγηθούν τις νέες τιμές σε 10.000 ζώνες σε όλη της χώρα.
Στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών ορίζεται ότι «έργο της Επιτροπής είναι η εισήγηση των τιμών εκκίνησης, σε περίπτωση αδυναμίας ασφαλούς προσδιορισμού τους από την αρμόδια Επιτροπή της παρ. 1Α του άρθρου 41 του ν. 1249/1982, όπως ισχύει, καθώς και η εισήγηση των τιμών εκκίνησης σε περίπτωση αδυναμίας ασφαλούς προσδιορισμού τους κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 46 του ν. 4509/2017».
Αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή θα πρέπει αφενός να διορθώσει τυχόν στρεβλώσεις από τις εισηγήσεις των εκτιμητών και αν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στις τιμές να προτείνει νέες αντικειμενικές αξίες.
Σημειώνεται ότι οι τιμές ζώνης που θα δώσουν οι εκτιμητές ακινήτων δεν είναι δεσμευτικές και θα συγκριθούν με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών από την Τράπεζα της Ελλάδας και το Μητρώο Μεταβίβασης Ακινήτων.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Tourism Revenues New Record at €23.6B in 2025
- Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σπίτια και σχολείο στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Νέα σενάρια στη Σερβία για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό!
- Φυλακές Δομοκού: Τα κενά, οι αντιφάσεις και τα σενάρια για τέταρτο πρόσωπο στη δολοφονία του ισοβίτη
- Για «βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ στα εδάφη της Μέσης Ανατολής, κάνει λόγο ο Αμερικανός πρεσβευτής
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με μοναδικό στόχο τη νίκη
- Τραγωδία ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης: Τρεις νεκροί μετανάστες, αναφορές για αγνοούμενους
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442