
Νέα σημαντικά μείωση, 3,2 δισ. ευρώ του ορίου του ELA
Σε νέα σημαντική μείωση κατά 3,2 δισ. ευρώ του ανωτάτου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) προχώρησε η ΕΚΤ, κατόπιν αιτήματος της ΤτΕ. Η μείωση αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, σημειώνει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε νέα σημαντική μείωση κατά 3,2 δισ. ευρώ του ανωτάτου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατόπιν αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος. Η μείωση αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, σημειώνει η ΤτΕ.
Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 16,6 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος».
«Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 3,2 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές» καταλήγει η ανακοίνωση.
in.gr
- Θεσσαλονίκη: 56χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο λιμάνι
- Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος αμερικανός πιλότος στο Ιράν
- Ιράν: Βετεράνος των ΗΠΑ εξηγεί τι πρέπει να κάνει ένας πιλότος όταν καταρριφθεί το αεροσκάφος του
- Μελόνι για Τραμπ: «Υπερασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και όταν δεν συμφωνούμε πρέπει να το λέμε»
- Βραζιλία: 4 νεκροί στη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους σε εστιατόριο
- Ουκρανία: Ουκρανική επίθεση προκαλεί διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Ζαπορίζια που ελέγχει η Ρωσία