Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγορές: Ήπια βελτίωση παρουσιάζει το επενδυτικό κλίμα

Αγορές: Ήπια βελτίωση παρουσιάζει το επενδυτικό κλίμα

Ήπια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, κυρίως λόγω της εκτίμησης ότι τα μέτρα προστατευτισμού θα είναι ηπιότερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν, αναφέρει σε ανάλυσή της η Alpha Bank.

Ήπια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, κυρίως λόγω της εκτίμησης ότι τα μέτρα προστατευτισμού θα είναι ηπιότερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν, αναφέρει σε ανάλυσή της η Alpha Bank.

Το σχέδιο για την επιβολή δασμών σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου αναμένεται να υπογραφεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σήμερα το απόγευμα ή την αυριανή ημέρα. Εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι θα εξαιρεθούν από την επιβολή δασμών ο Καναδάς, το Μεξικό και ενδεχομένως άλλες χώρες.

Στις ΗΠΑ, οι νέες θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ADP διαμορφώθηκαν το Φεβρουάριο υψηλότερα του αναμενόμενου (235.000, εκτίμηση: 200.000, Ιανουάριος: 244.000), προδιαθέτοντας θετικά για τα συνολικά στοιχεία που ανακοινώνονται αύριο. Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου διευρύνθηκε τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο ($56,6 δισ., εκτίμηση: $55 δισ., Δεκέμβριος: $53,9 δισ.) από τον Οκτώβριο 2008.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία κατέγραψαν τον Ιανουάριο τη μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρηση (-3,9%, Δεκέμβριος: 3%) του τελευταίου έτος, ωστόσο σε ετήσια βάση παρουσίασαν ενίσχυση κατά 8,2% (Δεκέμβριος: 7,9%). Το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου στην Κίνα διευρύνθηκε το Φεβρουάριο ($33,7 δισ., Ιανουάριος: $20,4 δισ.), κυρίως λόγω σημαντικής ετήσιας ενίσχυσης των εξαγωγών (44,5%).

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας (Wang) ανέφερε ότι ο εμπορικός πόλεμος δεν ήταν ποτέ η σωστή επιλογή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα.

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη συνέντευξη τύπου του Προέδρου της και στις αναθεωρημένες προβλέψεις για την προοπτική της οικονομίας και του πληθωρισμού. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024