Αύριο Πέμπτη διεξάγεται η εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, διεκδικώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών θα εκδικαστεί η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του κ. Πολάκη με αφορμή τις υβριστικές αναρτήσεις του τελευταίου στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε καταφερθεί εναντίον της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μιχάλη Γαννάκου μέσα από το προφίλ του στο Facebook μετά από δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian για το υψηλό ποσοστό ασθενών που προσβάλλονται από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στη χώρα μας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Το επίμαχο δημοσίευμα φιλοξενούσε και δηλώσεις του κ. Γιαννάκου, καθώς επίσης λοιμωξιολόγων και επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ κατά τους εργαζόμενους τα στοιχεία επιβεβαιώνονται και από  20σέλιδη έκθεση της Κομισιόν για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη Ελλάδα.

Ο κ. Πολάκης είχε διαψεύσει τα στοιχεία κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ:Η ΠΟΕΔΗΝ στη συνέχεια μήνυσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ και η υπόθεση εκδικάσθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο στις 23/2/2017 χωρίς να παραστεί ο κ. Πολάκης.

Ωστόσο, όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ «κατά ανεξήγητο τρόπο η δικαστής αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο το Μονομελές Πρωτοδικείο να κρίνει την υπόθεση λόγω του μεγάλου ποσού αποζημίωσης που διεκδικούμε και το παρέπεμψε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο στο οποίο εκδικάζεται αύριο».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει επίσης ότι το ποσό των 200.000 ευρώ που διεκδικεί από τον κ. Πολάκη θα διατεθεί εξ ολοκλήρου σε δημόσια νοσοκομεία για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Διατυπώνει δε την ελπίδα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα παραστεί στο δικαστήριο και θα αιτιολογήσει τους ισχυρισμούς του για τον Μιχάλη Γιαννάκο, ώστε να μην είναι «τσάμπα μάγκας».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr