Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετά την 4η αξιολόγηση οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Μετά την 4η αξιολόγηση οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και αφού θα έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, οριοθετεί η κυβέρνηση τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνάντηση του υπουργού με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με την πλευρά Γαβρόγλου να χαρακτηρίζει «δίκαιο» το αίτημα των εκπαιδευτικών και να καθησυχάζει ότι οι διορισμοί αποτελούν «βασική προτεραιότητα» του υπουργείου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μετά το πέρας της συνάντησης, το ζήτημα των διορισμών έχει συνδεθεί με την τέταρτη αξιολόγηση. «Θέσαμε το ζήτημα των μόνιμων διορισμών, αλλά δυστυχώς από αυτά που ακούσαμε, δεν θα υπάρξουν διορισμοί πριν την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης» είπε.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να καταθέσει η Ομοσπονδία συγκεκριμένες προτάσεις ως προς το σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι διορισμοί ώστε τον Οκτώβριο, δηλαδή σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, να ανακοινωθεί ο αριθμός των μόνιμων διορισμών.

«Κάνουμε το παν ώστε με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης να δρομολογηθούν ως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τους οποίους θα ανακοινώσουμε τον Οκτώβριο. Είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε μια παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος που οξύνεται κάθε χρόνο» είπε ο κ. Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

«Θεωρούμε απαράδεκτο να μην υπάρξουν το Σεπτέμβρη διορισμοί» ήταν το σχόλιο του κ. Παπαχρήστου στις δηλώσεις του.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η ομοσπονδία των καθηγητών συμφώνησαν στην ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος των μόνιμων και των αναπληρωτών καθηγητών, όπως, πχ, είναι η σίτιση και η διαμονή τους όταν διορίζονται σε νησιά, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, ο υπολογισμός των πραγματικών κενών στα σχολεία και ο τρόπος κάλυψής τους στις περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί αρνούνται να αποδεχθούν τον διορισμό. Για τα ζητήματα αυτά, συμφωνήθηκε να υπάρξουν σε τεχνικό επίπεδο νέες συναντήσεις μεταξύ του υπουργείου και της ΟΛΜΕ ώστε να δρομολογηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Ο κ. Γαβρόγλου, εξάλλου, αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο στη συγκέντρωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, λέγοντας: «Η δήλωσή μου είναι σαφής: Δεν θα ανεχθούμε ούτε τα χημικά και τη βία, ούτε όμως και ακραίες συμπεριφορές. Δεν μπορεί να καταγγέλλεται απουσία του υπουργού, όταν ο υφυπουργός και ο γ.γ. βρίσκονταν εδώ για να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών».

Εξάλλου, στη συνάντηση παρευρέθη και ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, με τον διευθυντή του γραφείου του, Θέμη Κοτσιφάκη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει νέα κινητοποίηση για την επόμενη Παρασκευή, 16 Μαρτίου, έξω από το κτίριο του υπουργείου.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024