Η Λέγκα προσπαθεί να ρετουσάρει το προφίλ της με μαύρο γερουσιαστή
Η Λέγκα ανακοίνωσε ότι στους εκλεγμένους γερουσιαστές της συμπεριλαμβάνεται και ο Τόνι Ιγουόμπι, επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος. Ο Ιγουόμπι, εξήντα δυο ετών, έγινε μέλος της Λέγκα πριν από είκοσι πέντε χρόνια και πριν λίγο θέλησε να ευχαριστήσει για την εκλογή του τον γραμματέα του κόμματός του, Ματτέο Σαλβίνι.
Η Λέγκα ανακοίνωσε ότι στους εκλεγμένους γερουσιαστές της συμπεριλαμβάνεται και ο Τόνι Ιγουόμπι, επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος.
Ο Ιγουόμπι, εξήντα δυο ετών, έγινε μέλος της Λέγκα πριν από είκοσι πέντε χρόνια και πριν λίγο θέλησε να ευχαριστήσει για την εκλογή του τον γραμματέα του κόμματός του, Ματτέο Σαλβίνι.
«Πρόκειται για μεγάλο ηγέτη που επέτρεψε στη Λέγκα να γίνει η πρώτη δύναμη της ιταλικής κεντροδεξιάς. Όσο για μένα, έπειτα από 25 χρόνια μαχών που έδωσα μέσα στην μεγάλη οικογένεια της Λέγκα, σας ανακοινώνω ότι ξεκινά μια ακόμη πρόκληση» έγραψε στο Facebook ο επιχειρηματίας του τομέα της πληροφορικής.
Παράλληλα, δηλώνει ότι «επιθυμεί μια νόμιμη μετανάστευση, μια μετανάστευση υπό έλεγχο, διότι η Λέγκα δεν είναι κατά των ανθρώπων, αλλά κατά των παράτυπων μεταναστών».
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν την αντίφαση ανάμεσα στις ξενοφοβικές θέσεις που έχει εκφράσει, συχνά, το κόμμα του Σαλβίνι, και το ότι είναι η πρώτη δύναμη που εκλέγει έναν μαύρο γερουσιαστή στην Ιταλία.
Ο Ιγουόμπι είναι παντρεμένος με Ιταλίδα και αρχικά είχε έρθει στην χώρα για σπουδές. Έχει δύο παιδιά και στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται σχεδόν κάθε απασχόληση: υδραυλικός, οικοδόμος, οδοκαθαριστής, υπάλληλος σε δήμο στην βόρειο Ιταλία, και δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή Σπριάνο.
Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, υπενθυμίζει, βέβαια, ότι και το Δημοκρατικό Κόμμα, το 2013 είχε εκλέξει έγχρωμη βουλευτίνα, την Σεσίλ Κιέντζε Η οποία, όμως, είχε γίνει στόχος προπηλακισμών και σειράς προσβολών, από στελέχη της Λέγκα, όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε πτήση – Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Άννα Μαρία Ηλιάδου: Το εντυπωσιακό μοντέλο του GNTM 2 στη Μύκονο
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442