Σαλβίνι: Ο δεξιός συνασπισμός θα μπορέσει να κυβερνήσει
Ο αρχηγός της αντιμεταναστευτικής Λέγκας, που αναδείχτηκε πρώτο κόμμα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς, της πρώτης πολιτικής συμμαχίας όπως προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές στην Ιταλία, δήλωσε ότι ο δεξιός συνασπισμός, με το 37% των ψήφων που συγκέντρωσε, θα μπορέσει να κυβερνήσει ενώ τάχθηκε κατά της συνεργασίας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων που συγκέντρωσε το 32%.
Ο αρχηγός της αντιμεταναστευτικής Λέγκας, που αναδείχτηκε πρώτο κόμμα
στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς, της πρώτης πολιτικής συμμαχίας όπως
προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές στην Ιταλία, δήλωσε ότι ο δεξιός
συνασπισμός, με το 37% των ψήφων που συγκέντρωσε, θα μπορέσει να
κυβερνήσει ενώ τάχθηκε κατά της συνεργασίας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων
που συγκέντρωσε το 32%.
«Εχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να κυβερνήσουμε», είπε ο Ματέο Σαλβίνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το ευρώ, πρόσθεσε, ήταν, είναι και παραμένει ένα λάθος και ανέφερε πως είναι αδιανόητη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Ιταλίας στην ευρωζώνη.
Ο Σαλβίνι είπε ακόμη ότι το κόμμα του, το οποίο απέσπασε περίπου το 18% των ψήφων, είναι πρόθυμο να συνομιλήσει με όλα τα κόμματα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια συμμαχία «σούπα μινεστρόνε», προφανώς αναφερόμενος σε μια κυβέρνηση ευρείας συμμαχίας.
Η τετρακομματική κεντροδεξιά συμμαχία αναμένεται να εξασφαλίσει περίπου το 37% των ψήφων. Η Λέγκα ξεπέρασε σε δύναμη την Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εντός της συμμαχίας και ο Σαλβίνι εξέφρασε την αντίθεσή του για μια πιθανή συνεργασία με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, πρώτο κόμμα στις εκλογές με 32%.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442