Κλειστές θα είναι οι συνεδριάσεις της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία των μελών της, προκαλώντας την αντίδραση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη Βουλή, υπέρ της αρχής της μυστικότητας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Νέα Δημοκρατία, με το σκεπτικό ότι πρέπει να τηρηθεί ο Ποινικός Κώδικας, ενώ αντίθετα τη δημοσιότητα των συνεδριάσεων ζήτησε το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή.

Τον προγραμματισμό και το αντικείμενο των εργασιών της θα συζητήσει η ειδική επιτροπή σε επόμενη συνεδρίασή της, που προσδιορίστηκε για τις εξήμισι το απόγευμα της Τρίτης. Την εβδομάδα αυτή θα υπάρξει μία ακόμη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής, η οποία θα προσδιοριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.

Λοβέρδος: Από το «όλα στο φως» στο «όλα εν κρυπτώ»

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος σημείωσε πως «από «το όλα στο φως» στο «όλα εν κρυπτώ» μια κυβερνητική απόφαση δρόμος».

«Η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην πρόταση της ΔΗΣΥ, που αποδέχτηκαν Ποτάμι και ΚΚΕ, να υπάρξει δημοσιότητα στις συνεδριάσεις της επιτροπής για την προκαταρκτική εξέταση πιστοποιεί ένα και μόνο: την πρόθεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γίνουν όλα εν κρυπτώ για να προστατεύσουν όλους όσοι συμμετείχαν στην πλεκτάνη», συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας