Ένα σημαντικό βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της πραγματοποιεί η Mercedes-Benz παρουσιάζονται στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης δύο νέες plug-in υβριδικές προτάσεις.

Ο λόγος για την C-Class και E-Class, η ιδιαιτερότητα των οποίων έγκειται στο γεγονός ότι το υβριδικό σύστημα που θα τις εφοδιάζει θα αποτελείται από έναν δίλιτρο κινητήρα diesel.

O τελευταίος θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 90 Kw, καθώς και με μπαταρίες χωρητικότητας 13,5 kWh, ο οποίες με τη σειρά τους θα εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 50 χιλιομέτρων.

Η μέγιστη συνδυαστική ροπή των 700 Nm θα είναι διαθέσιμη μόλις από τις 1.400 σ.α.λ. και θα καταλήγει στην άσφαλτο με τη συμβολή ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων.

Με τις C-Class και E-Class, η Mercedes-Benz περνά oυσιαστικά στην τρίτη γενιά των plug-in υβριδικών συνόλων της, αξιοποιώντας για πρώτη φορά την αποδοτικότητα ενός κινητήρα diesel σε μια τέτοια εφαρμογή.

Ένα νέο plug-in υβριδικό σύνολο αποκτά ωστόσο και η S-Class. Έχοντας ως αφετηρία έναν V6 κινητήρα βενζίνης, η S 560 e υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα, καταναλώνοντας μόλις 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Την παρουσία των νέων plug-in υβριδικών μοντέλων στην γκάμα της Mercedes-Benz υποστηρίζει και μια σειρά προηγμένων φορτιστών, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα προσφέρουν και τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για smartphones.

auto.in.gr