Υπό καθεστώς ασφυκτικής παρακολούθησης και ελέγχου θέτει τα μέλη της κυβέρνησης και τους ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους η ΝΔ, προκειμένου να εντοπίζονται άμεσα λάθη ή παραλείψεις τους που προκαλούν ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.

Με αυτόν τον τρόπο απαντά στην πράξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σκανδαλολογία και στο νέο πρωθυπουργικό αφήγημα περί «εντίμων» και «διεφθαρμένων» πολιτικών, περί του «νέου» και του «παλαιού» πολιτικού συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δώσει εντολή στους τομεάρχες του κόμματός του να ασκούν καθημερινό έλεγχο στις υπουργικές αποφάσεις και να εντοπίζουν θέματα που χρήζουν έρευνας και κατόπιν αφού συλλέξουν στοιχεία να τα προβάλλουν, είτε με ερωτήσεις στη Βουλή είτε με δημόσιες τοποθετήσεις.

Τα θέματα αυτά δεν αφορούν μόνον τη διαχείριση δημόσιου χρήματος, που ούτως ή άλλως αποτελεί ένα μείζον θέμα, αλλά και προσλήψεις, διορισμούς στελεχών στη δημόσια διοίκηση, πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό κ.λπ. Ο στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προφανώς να ακυρώσει με στοιχεία τη ρητορική Τσίπρα περί του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς» και να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ από κατήγορο σε κατηγορούμενο.

Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα»

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας