Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουμουτσάκος: Ο τούρκος πρέσβης δεν εκτιμά πρόθεση συμψηφισμού με τους «8»

Κουμουτσάκος: Ο τούρκος πρέσβης δεν εκτιμά πρόθεση συμψηφισμού με τους «8»

Ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα δεν εκτίμησε διάθεση «συμψηφισμού» των δύο ελλήνων συλληφθέντων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. Νωρίτερα, ο τομεάρχης Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών τόνισε πως «το νούμερο ένα θέμα για εμάς είναι να επιστρέψουν με ασφάλεια και το ταχύτερο δυνατό στην χώρα μας».

Ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα δεν εκτίμησε διάθεση «συμψηφισμού» των δύο ελλήνων συλληφθέντων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε πάντως απρόβλεπτη τη συμπεριφορά της Τουρκίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ απέδωσε στην κυβέρνηση ελλειμματικούς χειρισμούς.

«Θέλω να πιστεύω ότι την Δευτέρα θα είναι πίσω»

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών τόνισε πως «το νούμερο ένα θέμα για εμάς είναι να επιστρέψουν με ασφάλεια και το ταχύτερο δυνατό στην χώρα μας».

Μιλώντας για την συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στο Πεντάγωνο, ο κ. Κικίλιας, σημείωσε ότι «με κάλεσε και πήγα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε αυτά τα θέματα, πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας». Όπως είπε «έχω την πληροφόρηση ότι είναι καλά οι δύο στρατιωτικοί. Θέλω να πιστεύω ότι την Δευτέρα θα είναι πίσω».

O υπεύθυνος τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «αυτό που εμείς ζητάμε και θέλουμε είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τα παιδιά να γυρίσουν πίσω».

in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024