Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγαλομέτοχος στην Daimler έγινε το αφεντικό της Geely

Μεγαλομέτοχος στην Daimler έγινε το αφεντικό της Geely

Την εξαγορά μεριδίου 9,7% της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler-Benz από την κινεζική Geely συμφώνησε ο πρόεδρός της Λι Σουφού.

Την εξαγορά μεριδίου 9,7% της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler-Benz από την κινεζική Geely συμφώνησε ο πρόεδρός της Λι Σουφού.

Με την εξαγορά ο κινέζος κροίσος έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της κατασκευάστριας των ευυπόληπτων και πολυτελών Mercedes (ελέγχει πλήρως και την κατασκευάστρια επίσης πολυτελών αυτοκινήτων Volvo, αλλά τα μεγέθη και οι πωλήσεις της σουηδικής εταιρείας δεν συγκρίνονται με εκείνα της γερμανικής). Οσο για την Daimler, με τη συμφωνία ριζώνει βαθύτερα στην ιλιγγιωδώς αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά.

Οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, που δραστηριοποιούνται στην Κίνα υποχρεούνται να δημιουργούν κοινοπραξίες με εγχώριους κατασκευαστές προκειμένου να τους μεταλαμπαδεύουν τεχνογνωσία. Εν προκειμένω, η ανάπτυξη των τεχνολογιών της ηλεκτροκίνησης είναι μία από τις προτεραιότητες των κινέζων κατασκευαστών – όπως άλλωστε και των Δυτικών.

Ο γερμανικός όμιλος, εξάλλου, ταυτόχρονα με τη συνεργασία με την Geely ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο και την επένδυση 1,9 δισ. δολαρίων στη συνεργασία που ήδη έχει στην Κίνα με μια άλλη κατασκευάστρια αυτοκινήτων, την BAIC. Η επένδυση αφορά τον εκσυγχρονισμό μιας μονάδας παραγωγής της BAIC προκειμένου να κατασκευάζονται εκεί μοντέλα της Mercedes, κυρίως ηλεκτροκίνητα.

Οι ανακοινώσεις των συνεργασιών των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών με την Daimler δεν άφησαν ασυγκίνητες τις αγορές. Η τιμή της μετοχής της Geely εκτινάχθηκε σχεδόν κατά 10% υψηλότερα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Σημειωτέον ότι η Geely, εκτός από τη σουηδική Volvo, ελέγχει και τη London Taxi Company, που κατασκευάζει τα χαρακτηριστικά λονδρέζικα ταξί.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024