Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νεϊμάρ: Η κατάρα του μεταταρσίου πριν από το Μουντιάλ

Στο ίδιο έργο θεατές οι φίλοι της στρογγυλής θεάς, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις του τραυματισμού του Νεϊμάρ, που θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.
Ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου είναι πιο σοβαρός απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Οι τελευταίες εξετάσεις αποκάλυψαν κάταγμα και όχι ρωγμή στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού και θα εγχειριστεί αύριο στο Μπέλο Οριζόντε. Για την αποκατάσταση θα χρειαστούν δυόμισι με τρεις μήνες και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιστρέψει στη δράση στα τέλη Μαΐου, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ.

Στο ίδιο έργο θεατές οι φίλοι της στρογγυλής θεάς, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις του τραυματισμού του Νεϊμάρ, που θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.
Ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου είναι πιο σοβαρός απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Οι τελευταίες εξετάσεις αποκάλυψαν κάταγμα και όχι ρωγμή στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού και θα εγχειριστεί αύριο στο Μπέλο Οριζόντε. Για την αποκατάσταση θα χρειαστούν δυόμισι με τρεις μήνες και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιστρέψει στη δράση στα τέλη Μαΐου, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ.

Ο Νεϊμάρ αφίχθη χθες στο αεροδρόμιο του Ρίο ντε Ζανέιρο καθισμένος σε καροτσάκι, σοκάροντας τους Βραζιλιάνους οι οποίοι προσεύχονται για το αγαπημένο τους παιδί, όπως έκαναν πριν από 16 χρόνια οι Αγγλοι για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Στο απόγειο της δόξας του, ο αρχηγός των Τριών Λιονταριών τραυματίζεται στις 10 Απριλίου 2002 στον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λα Κορούνια για το Τσάμπιονς Λιγκ, ύστερα από σκληρό τάκλιν του Αργεντινού Ντούσερ. Η διάγνωση: κάταγμα στο δεύτερο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού. Η εκτίμηση: έξι με οκτώ εβδομάδες εκτός δράσης.

Στις 12 Απριλίου 2002 το ταμπλόιντ «Sun» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδη φωτογραφία το τραυματισμένο πόδι του Μπέκαμ, καλώντας ταυτόχρονα τους Αγγλους να προσευχηθούν για τη γρήγορη ανάρρωσή του!

Η Μπεκαμανία χτυπάει κόκκινο. Η ζωή στην Αγγλία περιστρέφεται γύρω από το τραυματισμένο πόδι του Μπέκαμ, γεγονός που εκτοξεύει τη δημοτικότητά του στα ύψη. Τελικά ο Μπέκαμ αγωνίζεται και στα πέντε παιχνίδια της Αγγλίας στο Μουντιάλ και πετυχαίνει με πέναλτι το γκολ της νίκης επί της Αργεντινής, η οποία μένει εκτός των νοκάουτ αγώνων.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, λίγες εβδομάδες πριν από το Μουντιάλ της Γερμανίας, την ίδια περιπέτεια έζησε και ο Γουέιν Ρούνι. Κάταγμα στο τέταρτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού ύστερα από τάκλιν του πορτογάλου αμυντικού της Τσέλσι Πάουλο Φερέιρα.

Ο Ρούνι παίζει στο Μουντιάλ, απέχοντας όμως από το πρώτο ματς γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμος. Η ειρωνεία της Ιστορίας τον παραφύλαγε στο παιχνίδι με την Πορτογαλία – την ομάδα του Φερέιρα. Αποβάλλεται και η Αγγλία αποκλείεται στα πέναλτι.

Η κατάρα των τραυματισμών στο μετατάρσιο πριν από Μουντιάλ χτυπά και τον Νεϊμάρ.

Επεισε την Παρί

Στο νοσοκομείο Mater Dei του Μπέλο Οριζόντε θα υποβληθεί αύριο σε επέμβαση από τον γιατρό της Εθνικής Βραζιλίας Ροντρίγκο Λασμάρ, υπό το βλέμμα του γιατρού Σαϊγιάν. Πρόκειται για τον γιατρό που είχε εγχειρήσει τον Ρονάλντο στο γόνατο λίγες εβδομάδες πριν από το Μουντιάλ του 2002 και ο τελευταίος οδήγησε τη Σελεσάο στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Λασμάρ χρειάστηκε ένα απόγευμα για να πείσει το ιατρικό επιτελείο της Παρί ότι η ιδανική λύση για το πρόβλημα του Νεϊμάρ είναι η εγχείρηση. Οι Γάλλοι υποστήριζαν τη λύση της συντηρητικής αντιμετώπισης, η οποία ωστόσο ενέχει τον κίνδυνο της υποτροπής. Ο βραζιλιάνος άσος ζήτησε από τον πρόεδρο της ομάδας του, Αλ Κελαϊφί, η επέμβαση να γίνει στο Μπέλο Οριζόντε για να βρίσκεται κοντά στους γονείς και την αγαπημένη του για ψυχολογικούς λόγους.

Είναι βέβαιο ότι ο Νεϊμάρ δεν θα αγωνιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια πρωταθλήματος της Παρί, όπως και στα δύο φιλικά της Σελεσάο με Ρωσία και Γερμανία, στις 23 και 27 Μαρτίου. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πιθανόν να παίξει στον τελικό, στις 26 Μαΐου, αν φυσικά η Παρί φτάσει ώς εκεί.

Να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του Νεϊμάρ μετά τον τραυματισμό του εκτοξεύτηκε και οι αναζητήσεις στο Google για να αντλήσουν οι φαν του πληροφορίες αυξήθηκε κατά 460%, ό,τι περίπου είχε συμβεί και με τον Μπέκαμ.

Ο Νεϊμάρ είναι λυπημένος, όπως είναι φυσικό. Ωστόσο ανέβασε το εξής μήνυμα: «Τα εμπόδια δεν πρέπει να σε σταματούν. Αν βρεις έναν τοίχο μην τα παρατάς. Βρες τρόπο να σκαρφαλώσεις».

Γιώργος Νασμής

in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024